NRK Meny
Normal

Savner en kjæreste

Hun er 20 år og har problemer med å bli mer enn bare en venn for guttene.

Ensomhet
Foto: Scanstockphoto

 

Spørsmål

Hei. Jeg har et problem som begynner å tynge litt. Jeg er litt over 20 år og aldri hatt kjæreste eller fast forhold. Det er ikke noe problem å omgås gutter fordi jeg er litt guttejente og har mange venner blant gutter.

Jeg kan treffe gutter ute, snakke med dem og få god kontakt, men der kommer problemet. Jeg klarer ikke å dra det videre fra bare å treffes til å kunne bli mer enn venner. Dette er ganske frustrende og jeg begynner snart å tenke at det er noe galt med meg. Håper du har noen tips og råd. Kanskje et spark bak?

Svar fra Margrete

Hei. «Alle» på litt over 20 år har ikke hatt kjærester ennå, og mange i din situasjon føler ofte at de er den eneste i verden som ikke har hatt det. Mitt beste råd er at du gir deg selv tid. Plutselig en dag blir du sannsynligvis forelsket og noen blir forelsket i deg.

Det høres ikke ut som om det er noe galt med deg. Det er mange som blir litt utålmodige når de ikke har opplevd å ha hatt en kjæreste når de har passert 20 år. Det gjelder både gutter og jenter. 

Par
Foto: ScanStockPhoto

I stedet for et spark bak, vil jeg anbefale deg å se deg rundt, flørte og tenke at en dag forelsker jeg meg og finner en kjæreste jeg også.

Jeg vet ikke om det du beskriver som at du «ikke greier å dra det videre» betyr at du ikke ønsker eller vil ha sex? Uansett er det viktig at du føler deg trygg og glad sammen med den du skal ha sex med. Du skal vite med hele deg at du ønsker det.

Hjelp mot sexangst

Hvis du har angst og store problemer i forhold til nærhet og intimitet, vil jeg anbefale deg å snakke med en psykolog så du kan få hjelp til å finne ut om årsaken til din engstelse.

Lykke til!

Hilsen
Margrete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.