NRK Meny
Normal

Sarkozy provoserer

Det er absurd å si at Gud eksisterer, og samtidig er det også er absurd å si at han ikke eksisterer. Uttalelsene fra president Sarkozy har provosert franskmennene.

Nicolas Sarkozy
Foto: TIZIANA FABI / AFP

Franskmenn provoseres av at presidenten flørter med religionene. Religion er dermed blitt topp-politikk i Frankrike – og det i landet hvor skillet mellom religion og politikk er mer hellig enn i noe annet europisk land.

Og det er altså selveste president Nicolas Sarkozy som utfordrer grensene - når han nå flørter med de ulike religiøse bevegelsene.

Den franske stat og kirken skilte lag i 1905. I dag er "verdsligheten" en av grunnpillarene i den franske stats lovverk.Staten er ikke bare skilt fra Staten, men det er opplest og vedtatt at myndighetene skal være nøytral i forhold til all religion og tro. Loven garanterer at alle skal få utøve sin personlige tro i de sammenhenger der det naturlig hører hjemme.

Nå har presidenten sagt at det er absurd å si at Gud eksisterer samtidig som han sier at det også er absurd å si at han ikke eksisterer. Dette har provosert franskmennene!

Hør: President Sarkozy flørter

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.