NRK Meny
Normal

Så mye hus får du for én million

Drømmer du om hus, hage og vakker natur, eller er det langt mellom huset du drømmer om og det du har råd til? Sjekk hva du kan få for under en million i Sogn og Fjordane.

Randi Vigdal

Du får mye for pengene i Sogn og Fjordane, bekrefter eiendomsmegler Randi Vigdal.

Foto: Sparebanken Sogn og Fjordane

Når Solgt i kveld tar turen til Sogn og Fjordane for å tippe på boligpriser, er det definitivt lov til å drømme seg litt bort.

For Sogn og Fjordane har noen av landet laveste boligpriser.

Her kan du få enebolig med romslig hage til en pris som du ikke en gang får ettromsleiligheter for i hovedstaden.

Svært lav kvadratmeterpris

Sogn og Fjordane er ikke med i den offisielle prisstatistikken fra Norges Eiendomsmeglerforbund, rett og slett fordi det omsettes for få boliger til å lage statistikk av det.

Men hvis vi tar utgangspunkt i alle boligene som blir solgt gjennom Finn.no, er kvadratmeterprisen i snitt bare 16.500 kroner.

12 selveierboliger ligger ute med en kvadratmeterpris helt ned i 3076 kroner.

– Boligprisene i Sogn og Fjordane avhenger mye av hvor du vil kjøpe hus. Ute i distriktene får du gode, flotte, innflytningsklare hus til 2 og 3 millioner, sier Randi Vigdal, megler ved Eiendomsmekling Sogn og Fjordane til NRK.no.

I våre pressområder som Sogndal, Førde og Florø er det helt andre priser.

– Det er ikke på nivå med Oslo, men prisene ligger ganske høyt, legger hun til.

Sjekk hva du kan få for under millionen:

Akkurat nå ligger det ute 12 eneboliger i Sogn og Fjordane med en prisantydning på under en million kroner. Se også bildegalleri øverst i saken.

Store tomter og mye natur

- Grunnen til at disse husene er så billige, er at de er ute i distriktene. De må nok kostes på en del, derfor kan totalsummen bli en del høyere, forklarer Vigdal.

Leilighetene ligger også ganske høyt i pris, for det er ikke så mange av dem i de rimeligere områdene.

Det finnes noen få borettslag, men for det meste eneboliger i distriktene.

- Du får utrolig mye for pengene i Sogn og Fjordane, både natur, utsikt og flotte tomter. De som setter pris på den biten kommer til å trives her. Det er god avstand mellom husene og store tomter på de fleste adressene, forteller hun.

Rekkehus og andre boliger

Også andre typer boliger er å få tak i for en rimelig penge i Sogn og Fjordane:

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.