NRK Meny
Normal

Redd for analsex

Kjæresten vil prøve, men hun er litt engstelig og lurer på hvordan hun skal forberede seg. Vår ekspert har gode råd. 

Rumpe
Foto: lev dolgachov

 

Spørsmål

Hei. Vi har vært kjærester i et år og typen min vil gjerne ha analsex. Jeg vil gjerne, men jeg er bekymret for at det skal gjøre vondt og at det skal være litt ekkelt og kanskje farlig? Kan du skrive litt om hva vi bør huske på før vi gjør det? Tusen takk for svar. Hilsen jente 21.

Åse svarer

Hei jente på 21.
Så fint at du tenker over og undersøker før dere gjør noe! Du er bekymret for at det kan gjøre vondt og til det må jeg nok si at mange jenter som har prøvd analsex synes det var vondt. 

Ofte virker det som om jenter «går med på » å prøve dette fordi gutten har lyst, men at de selv ikke har noen glede av det. Da er min personlige mening at man skal la være å gjøre det.

Kondom.
Foto: ScanStockPhoto

Du sier at du gjerne vil. Da bør dere bruke kondom med glidemiddel og ikke gå fra «hull bak til hull foran», men gjerne fra skjeden til anus. Vær klar over at det lett kan bli sprekkdannelse og smerter i etterkant. Noen har faktisk hatt problemer med å gå dagen etter at de har hatt analsex. 

Bakteriefloraen er en annen i tarmen vår, og det er disse bakteriene vi jenter som regel får blærekatarr av. Derfor er det lurt med kondom.

Glidemiddel er viktig for at det ikke skal være for tørt. Ta det veldig forsiktig og si stopp straks du synes det gjør for vondt. Det er ikke noe poeng med analsex hvis det ikke er godt for begge parter.

Lykke til!

Hilsen 
Åse Haugstvedt
Spesialist i hud- og kjønnssykdommer

 

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER

 

 

 

 

 

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.