Denne oppskriften holder til 8 personer:
2 squash, små terninger
1 stor aubergine, små terninger
3 paprika i ulike terninger, små terninger
1 gulrot, små terninger
½ chili uten frø, finhakket
1 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, presset
1 ss olivenolje
1 boks kikerter (hermetiske)
1 liten boks tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
1 ts buljongpulver
1 ts salt
1 ss eddik
1 ss sukker
Fremgangsmåte:
Rens, vask og del grønnsakene i pene biter. Fres løk og hvitløk i olje i ca. 2 minutter og tilsett resten av grønnsakene (squash, aubergine, gulrot, paprika).
Tilsett chili og kikerter, og hell over de hermetiske tomatene. Tilsett tomatpuré til slutt. La grønnsakene koke til de blir møre og smak til med salt, eddik og sukker.
Oppskrift: Kliniske ernæringsfysiologers forening, KEFF