NRK Meny
Normal

Penisstrekk bedre enn kirurgi

Forskere anbefaler å strekke penis hvis størrelsen er et problem.

Naken mann

Operasjon bør ikke være førstevalget, ifølge en ny studie.

Foto: 1996-98 AccuSoft Inc., All rights reserved

Penisstørrelsen er et stort tema for mange menn. Og ønsket om «større utstyr» skaper et stort marked for metoder som utgir seg for å fungere. Men gjør de egentlig det?

I en ny italiensk studie på området blir det som finnes av forskning på temaet gjennomgått og sammenstilt. Konklusjonen er at kirurgi ikke bør være førstevalget, skriver svenske Dagens Medicin.

Avviser pumper og botox

Målet med gjennomgangen var å undersøke om det finnes vitenskapelig belegg for å hevde at ikke-kirurgiske metoder for penisforlengelse har noen effekt.

Forskerne fra Universitetet i Turin avviser metoder som vakuumpumpe, botox-injeksjoner og trening. Men én metode ser faktisk ut til å ha noe for seg.

Metoder som går ut på å tøye penis, gir ifølge studien faktisk en effekt. Tøyingen har som formål å stimulere celletilveksten, og kan gi en forlenging på mellom 1,5 og 2,5 centimeter.

Omkretsen ser imidlertid ikke ut til å bli noe større.

Få studier

Selv om studiene på penisstrekking er få, mener forskerne det er grunn til å prøve denne metoden før kirurgi.

De peker på høy risiko for komplikasjoner og problemer i etterkant av operasjon, og mangel på enighet om hvilken operasjonsmetode som er best.

Forskerne understreker at det for enkelte pasienter vil være aller mest effektivt med psykologisk behandling, såfremt problemet egentlig er at de overvurderer hva en normal penisstørrelse vil si.

Normal penisstørrelse regnes ifølge forskerne som lengre enn 4 centimeter i slapp tilstand og lengre enn 7 centimeter i erigert tilstand.

Studien er publisert i aprilutgaven av British Journal of Urology International.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.