På med skiene...igjen

Dårlig påskevær skremte nok mange, men nå er det fint mange steder - også på Hardangervidda, og særlig i vest der snøen fortsatt ligger høy i mange meter.

Topptur til Saudehornet i Ørsta.
Foto: NRK

Sjekk været her!

 

De fineste skiturene har du i mai i høyfjellet.

Arnulf Møllerstad, programleder i Friluftsmagasinet

Så lenge det er kaldt om natta bærer den kompakte mai-snøen. Men legg ikke ut på langtur i finværet for å snu seint på ettermiddagen. Da kan du fort dette igjennom og få en strabasiøs hjemtur.

Smørefrie ski er en fordel fordi du kanskje må krysse noen bare flekker. Da er det greitt uten klister. Ellers må du ta av deg skiene. 

Ut i naturen: Skileik i Sunnmørsalpane

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)