Der alle har råd til Gucci

På Bicester Village skal det ikke så mye til for å gjøre et kupp. - Er det en dyr, fin veske man vil ha, så er det faktisk billigere å fly til London for å kjøpe den der, har Marianne Kim Brill regnet ut.

Bicester Village, Aina Elnan Banda og Maria Lewis

Aina Elnan Banda og Maria Lewis med posene de har handlet på Bicester Village utenfor London.

Foto: Karina Jørgensen / Bicester/NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En times busstur fra London sentrum ligger Bicester Village, en outlet med 130 butikker og mye salg.

Her finnes alt fra Gucci og Helly Hansen til Dior og mye annet – til mellom 30 og 80 prosent rabatt.

LES OGSÅ:

Handler hver måned

Maria Lewis

Maria Lewis.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Maria Lewis (26) er fra London og bor nå i Withfield. Hun drar til Bicester om lag en gang i måneden og har allerede vært der sikkert 15 ganger.

Noen ganger drar hun dit med venner, noen ganger med sin mor, men aller helst drar hun alene, slik hun gjør i dag.

- Da er jeg mest effektiv. Jeg får gjort alt jeg skal og slipper å forholde meg til andre og bruke tid på å vente på dem, forteller hun.

NRK møtte henne på shoppingexpressen som tar oss fra Marble Arch-enden av Oxford Street og ut til outleten. Fem timer senere kjører den oss, og flere dusin merkeposer, tilbake til sentrum.

I dag har Maria Lewis handlet noen overdeler, to par sko, ett til jobb og ett til vanlig - og en kjole.

- Jeg har brukt mellom 100 og 150 pund i dag tenker jeg. Dagens beste kjøp er en kjole fra DKNY. Den hadde kostet 130 pund, men jeg fikk den for elleve pund. Det kaller jeg er varp!

Hun synes prisen på bussturen er grei, og betaler gjerne det samme neste gang.

Les også: Prisvennlige Primark

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Shoppingbussen til Bicester Village

Shoppingekspressen til Bicester Village kjører fra hotellet «The Cumberland» ved Great Cumberland place på Marble Arch. Bussbillettene skal bestilles minst 48 timer i forveien på nettet og koster 19 pund tur/retur. Bussen forlater London klokken 10.00, og drar tilbake klokken 17.00.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Få nordmenn

Ainan Elnan Banda

Aina Elnan Banda.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Dagsturen til Bicester Village tilbringes sammen med norske Aina Elnan Banda, som har bodd i London de siste fem årene.

Hun jobber med å ansette selgere til luksusbutikker og har derfor god oversikt over de beste shoppingstedene i og rundt London.

- Hvis man har dyr smak kan man gjøre mange kupp her på Bicester. Er du heldig, finner du kanskje drømmevesken til 60 prosent rabatt, forteller hun.

I løpet av de fem timene vi bruker i butikkene, hører vi andre snakke norsk bare én gang - en vennegjeng som er på sin årlige jentetur.

- Det er nok ikke så mange nordmenn som tar turen hit hvis de er i London en langhelg, men har man tid til det er det penger å spare, mener Aina Elnan Banda.

Les også: "Alle" vil reise til London

Ofte på outlet

Marianne Kim Brill

Marianne Kim Brill med litt av dagens fangst på Bicester Village.

Foto: Privat

Marianne Kim Brill har vært på en firedagers jentetur med fem andre venninner til London. Hun er glad i å shoppe, og Bicester er favorittstedet.

- Jeg har vel vært der fem ganger de siste fem, seks årene, forteller hun.

Denne gangen var de der en lørdag og tok toget begge veier.

- Det fungerer veldig bra å ta toget, jeg pleier å reise tidlig for å være der når det åpner. Jeg handler alltid med meg deilig kaffe og fersk frokost til togturen. Du kan kjøpe en billettpakke med tog og minibuss fra togstasjonen til Bicester, forteller hun.

Marianne Kim var ute etter en veske fra Marc Jacobs, men det fant hun ikke. I stedet ble det to Gucciskjerf, masse julegaver og veske på en av de andre jentene.

- Jeg har regnet litt på det å shoppe i London. Er det en dyr, fin veske man vil ha, så er det faktisk billigere å fly til London for å kjøpe den der. Om du i tillegg finner vesken til en ekstra god pris på Bicester er jo det perfekt. I tillegg handler man jo også andre ting som er billigere enn hjemme, når man først er i London, sier hun.

Marianne Kim liker Bicester enda bedre nå etter at de i fjor bygde ut, og fikk både flere og større butikker.

- Burberry og DKNY har blitt større og Guccibutikken er ny. I tillegg liker jeg at de ikke bare selger det butikkene ikke får solgt. Bicester har mange fine ting til gode priser, synes hun.

Les også:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)