Omvendt "Red Bull" hit i USA

Oppkvikkende drikker har vært populære i årevis. Nå kommer drikken som lover det stikk motsatte.

Gjesp
Foto: ATELIER D'IMAGES / Belpress.com

Energidrikkene har fått en motsatt konkurrent i USA. Under slagordet "Slow your roll" er avslapningsdrikken Drank i ferd med å ta av, skriver fpn.dk .

Produsenten retter seg inn mot et marked av stressa mennesker som trenger hjelp til å sette ned tempoet og slappe av.

Tørstedrikken er blant annet tilsatt melatonin, et hormon som produseres i kroppen når det er mørkt og har stor effekt på søvn og døgnrytme.

Advarer mot drikken

Amerikanske eksperter advarer mot drikken, og mener man ikke har noen garanti verken for sikkerheten eller effekten av den.

Det ser ikke markedet ut til å bry seg noe særlig om. Boksene har hatt en salgsøkning på 534 prosent så langt i år.

De store kioskkjedene er i ferd med å ta produktet inn i hyllene.

Vil lansere i Europa

Produsenten av søvndrikken har ikke gjort avtaler om distribusjon i Europa, men bekrefter overfor fpn.dk at dette er planen.

Innholdsstoffene melatonin og vendelrot gjør at en eventuell lansering i Norge er avhengig av at produktet godkjennes som naturlegemiddel.

LES OGSÅ: Minimal effekt av vendelrot

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.