NRK Meny
Normal

Ny trend for å finne kjærligheten: Flogging

Sitter du i sofaen og håper på romantikk? Kom deg opp – og flogg! Flørting og jogging er den nye trenden for å finne kjærligheten, ifølge en britisk studie.

Young couple running in park

Ny studie viser at en fjerdedel jogger for i håp om en flørt.

Foto: Monkey Business Images / Colourbox

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Du har kanskje ikke hørt uttrykket på norsk før, men flogging er altså en kombinasjon av ordet «flørting» og ordet «jogging» (fra engelsk: «Flunning». NB! Må ikke forveksles med engelske «to flog», som blant annet betyr å piske.)

I en undersøkelse blant 1 000 britiske joggere fant man at hele 25 prosent jogger i håp om en flørt, og mer enn en tredjedel av disse oppgav at de regelmessig kom i snakk med personer de likte under joggeturene sine.

Les også:

– Fantastisk mulighet

Studien er gjort av den frivillige helseorganisasjonen Sue Ryder, som ønsket å finne ut hva som motiverer folk til å jogge.

– Det var morsomt å finne denne nye trenden, som virkelig synes å ha slått rot, sier Laura Savoy fra Sue Ryder til Sky News.

– Vi håper dette vil oppfordre enda flere til å komme seg opp av sofaen, sier hun.

– Jogging er naturligvis en fantastisk mulighet til å komme seg ut og møte likesinnede – og særlig kan nok arrangementer som maraton være et bra møtested.

Les også:

Tenker på sex under joggeturen

Studien viste også at jogging har en postiv innvirkning på sexlivet; en av ti joggere har sex minst én gang om dagen.

Én av ti menn som jogger tenker på sex under joggeturen, mens bare fem prosent av kvinnene tenker på sex mens de løper. Halvparten av kvinnene tenker derimot på hvor bra jogging er for helsen.

Hvorvidt den nye trenden har rukket å bre om seg i Norge ennå, vites ikke. Det er jo bare en måte å finne det ut på: Kom deg ut på floggetur!

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.