NRK Meny
Normal

Ny figur med riktig BH

Kan man få kløft selv om man bruker A-skål?

Bryster
Foto: ScanStockPhoto

A, B, C eller D? Skåler, spiler, kløft eller lift? Uansett hva slags størrelse eller form du har - klarer du å finne den riktige BH-en, er det utrolig hva den kan gjøre for figuren din.

LES OGSÅ: Visste du dette om bh-en?

Vær klar over fellene

Men før du kaster deg ut i BH-jungelen, er det greit å være klar over at det er mange feller å gå i. De vanligste feilene er som følger:

1. Skulderstroppene er for slakke og dermed sitter ikke skålen stramt nok. BH-en gir ikke puppene dine et skikkelig løft.

2. Ryggstroppen er for slakk og dermed kommer den for høyt opp på ryggen. Da blir du lett litt fortung - og du får dårligere løft fra BH-en.

3. Du får "fleskespor" på ryggen, fordi BH-en sitter for stramt. Dette problemet er for øvrig ikke alltid til å unngå, om BH-en skal sitte godt nok.

LES OGSÅ: Underbuksenes historie

Finn riktig BH

Begynn med å måle ryggen din for å finne riktig lengde på ryggstroppen. Når du prøver BH-er, bør du også sjekke i speilet at ryggstroppen ikke sitter for langt opp. Den skal gå jevnt rundt kroppen din. Når du har den på ytterste hekte, skal den passe.

BH

Velg en BH som gir deg bra løft og god støtte.

Foto: lev dolgachov

Finn ut hva slags skål som passer dine bryster. For å se om skålen er riktig, må BH-en være riktig justert. Prøv flere størrelser for å få riktig inntrykk av hva som passer deg best.

Hvis du er A eller mindre:

Velg en skål som er liten nok. Selv om du har små bryster, er det fult mulig å fylle skålen - og det gir en god følelse.

BH-en kan med hell ha lav skjæring. Prøv også BH-er med spiler, innlegg eller vattert skål, for å se om disse gir god effekt. Unngå for stor skål som blir stående utover.

BH-skålen er proporsjonal med ryggmålet. En 75B kan derfor være et alternativ til 80A. Velger du 75A, får du også mindre skål enn ved 80A.

Har du bred rygg, kan du kjøpe stroppeforlengere i spesialbutikker.

Hvis du er B:

En BH med høy skjæring i skålen rommer mer av brystet.

Du kan godt bruke BH-er med spiler og skåler som er vattert eller har innlegg.

Hvis puppene dine velter ut av B-skålen, bør du prøve størrelse C og samtidig gå ned på ryggmålet. Pass også på at du ikke har for lang ryggstropp.

Hvis du er C eller større:

Velg en BH som har stor nok skål og som gir deg god støtte. En skål som er litt knapp, kan føre til at puppen nærmest velter ut av skålen.

En kraftig BH med brede bånd mellom skålene og bred ryggstropp gir spesielt god støtte. Dessuten gir en høy, rund skjæring i skålen godt løft for store bryst.

BH-en kan godt være vattert og ha spiler, men ryggstroppen skal sitte godt, slik at du ikke blir for "fortung".

LES OGSÅ: Velg riktige treningsklær

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER!

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.