NRK Meny
Normal

Norges dummaste daglegvarepris

Kvifor må du betale like mykje for ein halv liter sjokoladepudding som for ein liter sjokoladepudding? Bli med FBI og kår norges dummaste daglegvarepris.

Piano sjokoladepudding
Foto: NRK

 

For å tipse oss, send ein e-post til reporter Frode Søreide og legg gjerne ved eit bilete av produktet også! 

Vi nordmenn elskar å klage på matvareprisen, men kor medviten er du i butikken. Norske matvareprodusentar er nemleg svært så kreative for å lokke deg ut i fellene.

Norvegia ost
Foto: NRK

 

  • I ostedisken må vi til dømes betale mellom 40 og 50 kroner meir for kiloen for at osteprodusenten kuttar opp osten til deg.

  • I frukt- og grønnsaksdisken  koster til dømes paprika i pakke rundt 15 kroner meir enn i lausvekt.

  • Vanleg ketchup fra Idun koster rundt 18 kroner kiloen, mens økonomipakningen koster tre kroner mer. Den nye, fancy opp-ned varianten koster opp til dobbelt så mykje.
    Ketchup

Tips oss

Nokon gongar er det derimot svært så lønnsamt med økonomipakning. For sjokoladepudding kostar nemleg literen akkurat det same som ein halv liter.

Dette er berre nokre eksempel på prising i butikken som lett kan lure oss forbrukarar. Ser du fleire ulogiske eller merkeleg prisar i din butikk, bli med FBI i ei uoffisiell kåring av Norges dummaste dagligvarepris.

Send ein e-post til reporter Frode Søreide  og legg gjerne ved eit bilete av produktet også!

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.