NRK Meny
Normal

Norge på langs med penn og papir

- "Closest to doing nothing is walking", sa en amerikansk forfatter. Hvis det er riktig, skal vel vi klare det også. Det sier to forfattere og en musiker som gikk lei av hverdagen, og istedet går Norge på langs.

Rene, nybarberte og mette.

Endre Ruset, Joakim Kjørsvik og Bjørn Tomren, uvanlig flidde etter en pause på Meråker i Nord-Trøndelag.

Foto: NRK

- Hvis man har mistet troen på menneskeheten, skal man gå langt. Da møter man utrolig mange hyggelige mennesker. Det har i alle fall vi gjort.

Det sier poeten Endre Ruset (28), som sammen med forfatter Joakim Kjørsvik (30) og musiker "Polka-Bjørn" Tomren (28) reiser fra Lindesnes til Nordkapp - til fots.

NRK gikk med dem et stykke på veien, og ble presentert for pompøse reiseskildringer, elgimitasjoner, yatzy og refleksjoner om det å gå. Luksus, flukt og moltebonanza er noen av ordene gutta bruker til å beskrive den lange veien fra sør til nord.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.