NRK.no skrev tidligere i år at
Stoffet thrombin limer mindre kjøttstykker sammen til en større biff.
Da vil det være overflatebakterier i kjernen av biffen, og ikke bare på utsiden.
Både Matforsk og Mattilsynet er negative til kjøttklisteret, og
Forventer nei
Nå er det, i følge
, mye som tyder på at kjøttklisteret ikke vil klare turen gjennom EU-parlamentet.- Jeg forventer at det kommer et stort flertall som sier nei til godkjenning av thorbin, sier Christel Schaldemose, medlem av Europaparlamentet for Socialdemokratene, til Danmarks Radio.
Han forteller videre at hans kollegaer i Parlamentet og han selv synes det høres ekkelt og meget bekymrende ut at man skal bruke thormbin til å villede forbrukerne om hva kjøttet inneholder.
Forbrukerrådet er motstandere
Det danske Forbrukerrådet reagerte på kjøttklisteret allerede før EU godtok forslaget. Nå er de fornøyd med at deres internasjonale samarbeid muligens har satt en stopper for kjøttklisteret.
- Forbrukerrådet noterer seg med tilfredshet at EU-Parlamentet ser ut til å sette en stopper for kjøttklistervannvittigheten. Det er ingenting som tyder på at forbrukerne er interessert i denne typen underlig mat som kjøttklister muliggjør, sier Rasmus Kjeldahl, direktør for
.Også Forbrukerrådet i Norge er imot bruk av kjøttklister i norsk mat.
- Kjøttstykker med kjøttlim er man nødt til å gjennomsteke for å sikre at alle bakterier drepes. Den enkelte forbrukers matsikkerhet blir forringet dersom kjøttlim tillates. Ansvaret for matsikkerheten bør ligge hos produsentene og myndigheter, ikke hos den enkelte forbruker, sier underdirektør i Forbrukerrådet, Gro Tvedt Anderssen, til NRK.no.