NRK Meny
Normal

Nettmøte om trådløse nettverk

Strålingen fra trådløse nettverk er helt ufarlig, viser en ny undersøkelse. Eksperter svarte på spørsmål i vårt nettmøte.

Fra venstre Bent Andre Støyva, Willy Jensen og Elisabeth Aarsæther

Post- og teletilsynet svarte på spørsmål i dagens nettmøte om stråling. Fra venstre Bent Andre Støyva, Willy Jensen og Elisabeth Aarsæther. I tillegg deltok Per Eirik Heimdal og John-Eivind Velure.

Foto: Eivind Rossen / PT

Er du bekymret for strålingen fra trådløse nettverk? Det er det ingen grunn til, ifølge en ny norsk undersøkelse som Post- og teletilsynet har gjennomført i samarbeid med Statens strålevern.

Torsdag svarte eksperter fra Post- og teletilsynet på spørsmål om stråling fra trådløse nettverk, basestasjoner og elektriske apparater.

Visste du at en 60 watts lyspære i taket stråler mer enn de fleste trådløse nettverk i norske hjem? Ekspertene mener det ikke lenger er grunn til bekymring for helseskade for den strålingen mobilt bredbånd, rutere og antenner sender ut.

De besvarte spørsmål både om den nye undersøkelsen, grenseverdier og andre målinger.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.