NRK Meny
Normal

Nettmøte om issmeltingen i Arktis

På tynn is - et sterkt møte med en fremtid vi selv har skapt.

Unni Ødegård

Unni Ødegård har laget Ut i naturen-programmet På tynn is. Send henne dine spørsmål om issmeltingen i Arktis. Hun svarer sammen med klimaforsker Helge Drange.

Foto: NRK

NRK1 tirsdag 25. september kl. 19:30; Bli med på en fantastisk halvtime på Svalbard, der vi blant annet skal møte isbjørn, storkobbe og ringsel - dyr som lever på lånt tid.

Kl. 19:55: Rett etter Ut i naturen-dokumentaren svarer programskaper Unni Ødegård og klimaforsker Helge Drange på dine spørsmål!

Standpunkt på NRK1: Hva er viktigst - olje eller klima?  

Nettmøte: Send inn dine spørsmål her

Svarene leser du her

 

 

LES OGSÅ:   Dramatisk issmelting i Arktis

Helge Drange

Helge Drange er klimaforsker og forskningsleder ved Bjerknessenteret og Nansensenteret.

Foto: Universitetet i Bergen

Arktis er en kappe av is over havet. Men isen vil forsvinne når kloden blir varmere, og med isen forsvinner en utrolig verden av dyr som har isen som livsplattform.

Programskaper Unni Ødegård dro til Svalbard for å oppleve de dyra som lever på havets isdekke, for å se hva slags konsekvenser issmeltingen får for dem. Det ble et sterkt møte med fremtiden.

Les også: Arktis smelter - dyreliv på tynn is

 

Les også: Arktis - et sårbart økosystem

Les også: Klimaendring kan utrydde isbjørnen

Øyenvitne i Arktis - blogg fra opptakene til «På tynn is»

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.