Nettmøte om boligvarme

Ovner, kaminer og fyrkjeler durer som aldri før. Akkurat nå fyrer Norge for millioner av kroner, men varmer vi opp på den riktige måten?

Panelovn
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova og redaksjonssjef Geir Ormseth i Dine Penger svarte på spørsmål i FBIs nettmøte onsdag kveld.

Vedfyring

Er dette en smart løsning i kulda?

Foto: Erlend Aas, Aas, Erlend

Mange eldre boliger er så dårlig isolert at mye av den verdifulle varmen forsvinner rett ut igjen gjennom vegger og tak.

Istapper fra takrennene vitner om at loftet kan være dårlig isolert. Varmen innenfra stiger opp på loftet der den smelter snøen på taket, noe som igjen danner istapper.

Etterisolering

Etterisolering kan både redusere strømregningen og spare miljøet. Dette er gjerne en enkel operasjon, men med stor effekt.

Med god isolering blir overflatetemperaturen på vegger og vinduer nesten like høy som romtemperaturen, noe som gir økt bokomfort.

Varmepumpe?

Nils Kristian Nakstad, Enova

Nils Kristian Nakstad i Enova

Foto: Enova

Hva er ellers lurt å tenke på for deg som vil ha det godt og varmt inne på en miljøvennlig måte? Og hvordan varmer du opp boligen din på den mest økonomiske måten?

Noen satser på varmepumpe, andre har størst tro på mer energieffektive vinduer.

Tidsstyring av varmekildene, modernisering av oljekjeler og montering av sentralt varmestyringssystem er andre muligheter.

Og noe av det viktigste: husk gode tetningslister!

Geir Ormseth, redaksjonssjef Dine Penger

Geir Ormseth i Dine Penger.

Foto: Sjur Jansen
Nettmøte om boligvarme

Hvordan varmer du opp boligen din? Skjer det på en miljøvennlig måte? Hvis ikke: hvordan gjør man det? Og hva er det egentlig som lønner seg økonomisk?

Administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova og redaksjonssjef Geir Ormseth i Dine Penger har mange gode råd om boligvarme. Les svarene fra nettmøtet her .

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.