NRK Meny
Normal

Nå kan du se direkte-tv i lufta

Flypassasjerer kan nå se direktesendt tv i lufta. Turkish Airlines er først ute, og Norwegian vurderer å innføre tilsvarende tilbud.

Flykabin

Direktesendt tv er det nye underholdningstilbudet i lufta.

Foto: ScanStock

Som det første flyselskapet i verden, tilbyr nå Turkish Airlines direktesendt tv om bord på sine langdistanseruter. Passasjerene kan se tv uansett hvor de befinner seg i verden eller i lufta.

Airbus A330 fra Turkish Airlines

Direktesendt tv er i første omgang et tilbud på langdistanserutene. Her en Airbus A330 fra Turkish Airlines.

BBC World, BBC Arabic og Euronews er blant kanalene man kan se direktesendt om bord i selskapets transatlantiske flygninger.

Panasonic eXTV er det tekniske navnet på tjenesten, som baserer seg på kommunikasjonssjonssystemet eXConnection Ku-band.

LES OGSÅ:

Også hos Norwegian?

Den samme teknologien tilbyr også trådløst nettverk som gjør det mulig for passasjerene å surfe på Internett i lufta.

Dermed følger Turkish Airlines etter Norwegian, som var det første europeiske flyselskapet med nettilbud om bord. Med stor suksess.

- Direktesendt tv er i høyeste grad interessant også for oss, sier Norwegians kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen til NRK.no.

Lasse Sandaker-Nielsen

Også Norwegian vurderer tv-tilbud ombord, forteller kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen

Foto: Norwegian

- Vi jobber fortløpende for å videreutvikle underholdningstilbudet via det trådløse nettverket i flyene våre. Vi vurderer å innføre direkte-tv om bord, men har ennå ikke avgjort om eller i så fall når dette blir realisert, forteller han.

LES OGSÅ:

Skandinavisk tv

Ettersom skandinaviske passasjerer er Norwegians primære målgruppe, vil skandinaviske tv-kanaler få førsteprioritet om bord hvis dette tilbudet blir innført hos Norwegian, ifølge Sandaker-Nielsen.

Turkish Airlines tilbyr nå direkte-tv om bord i sine helt nye fly av typen Boeing 777-3a00ER. Meningen er at tilbudet også skal innføres på selskapets øvrige langdistansefly fra Boeing og på deres Airbus A330-200-maskiner.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.