NRK Meny
Normal

Nå kan du se direkte-tv i lufta

Flypassasjerer kan nå se direktesendt tv i lufta. Turkish Airlines er først ute, og Norwegian vurderer å innføre tilsvarende tilbud.

Flykabin

Direktesendt tv er det nye underholdningstilbudet i lufta.

Foto: ScanStock

Som det første flyselskapet i verden, tilbyr nå Turkish Airlines direktesendt tv om bord på sine langdistanseruter. Passasjerene kan se tv uansett hvor de befinner seg i verden eller i lufta.

Airbus A330 fra Turkish Airlines

Direktesendt tv er i første omgang et tilbud på langdistanserutene. Her en Airbus A330 fra Turkish Airlines.

BBC World, BBC Arabic og Euronews er blant kanalene man kan se direktesendt om bord i selskapets transatlantiske flygninger.

Panasonic eXTV er det tekniske navnet på tjenesten, som baserer seg på kommunikasjonssjonssystemet eXConnection Ku-band.

LES OGSÅ:

Også hos Norwegian?

Den samme teknologien tilbyr også trådløst nettverk som gjør det mulig for passasjerene å surfe på Internett i lufta.

Dermed følger Turkish Airlines etter Norwegian, som var det første europeiske flyselskapet med nettilbud om bord. Med stor suksess.

- Direktesendt tv er i høyeste grad interessant også for oss, sier Norwegians kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen til NRK.no.

Lasse Sandaker-Nielsen

Også Norwegian vurderer tv-tilbud ombord, forteller kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen

Foto: Norwegian

- Vi jobber fortløpende for å videreutvikle underholdningstilbudet via det trådløse nettverket i flyene våre. Vi vurderer å innføre direkte-tv om bord, men har ennå ikke avgjort om eller i så fall når dette blir realisert, forteller han.

LES OGSÅ:

Skandinavisk tv

Ettersom skandinaviske passasjerer er Norwegians primære målgruppe, vil skandinaviske tv-kanaler få førsteprioritet om bord hvis dette tilbudet blir innført hos Norwegian, ifølge Sandaker-Nielsen.

Turkish Airlines tilbyr nå direkte-tv om bord i sine helt nye fly av typen Boeing 777-3a00ER. Meningen er at tilbudet også skal innføres på selskapets øvrige langdistansefly fra Boeing og på deres Airbus A330-200-maskiner.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.