NRK Meny
Normal

Muslimer i kirka

Søstrene Malik feirer gjerne kristen jul, selv om de er muslimer. Jentene synger julesanger i kirka.

Sanna og Anita Malik
Foto: Margrete Nåvik / NRK

 

Sanna og Anita Malik har vokst opp på Lademoen i Trondheim. I bydelshuset, på løkka og i kirka. - Her vanker mennesker fra alle kulturer, sier Anita. - Somaliere, iranere, kurdere og mange andre folkeslag. Anita og Sanna har pakistanske foreldre.

- De har nok overrasket oss med repertoaret sitt noen ganger, sier Tore Eid. - Det er ikke alltid tekstene henger sammen med tema i gudstjenesten. Men vi vil jo gjerne ha dem med, da, så vi har akseptert at de for eksempel synger Beatles-sanger, sier presten.

Eid forteller at jentene er svært gode rollemodeller for andre med lignende kulturbakgrunn. De er ressurser i nærmiljøet sitt.

- Jeg tenker ikke akkurat på Allah når jeg synger, sier den eldste av de to søstrene. - Jeg tenker vel at jeg gjør en god gjerning. Jeg gjør folk glade. Og da spiller det ingen rolle om de er muslimer eller kristne. Et menneske er et menneske, sier Anita Malik.

De to jentene trives svært godt i kirka, selv om det er i moskeen de føler mest tilhørighet.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.