Meglere bommet med 24.5 millioner

Hva koster en enebolig med fossefall i entreen, heis og eget diskotek i kjelleren? Norske meglere dro på bomtur til Gran Canaria.

Video Meglerbom-151211-web

Meglerene resonnerer salgspris etter beste evne

– Vi må bla opp lommeboka her, sier Rachel Hovde fra DNBeiendom på Lillehammer.

Meglerene har sett seg rundt i et bolighus på 745 kvadratmeter i nærheten av Arguineguin på Grand Canaria.

– Da vi takket ja til å delta i «Solgt!», forstod vi at det innebar en risiko for å bomme kraftig, sier Terje Hauan til NRK.no. Også han fra DNBeiendom på Lillehammer.

– Jeg er ikke mørkeredd

Dette sier Hovde under budgivningen. Hun er imponert over det hun har sett og helt fryktløs. Kollega Hauan satser også høyt.

– Vi hadde uansett hentet de to første poengene. Monopolspillet var sikret så vi senket guarden, sier han.

I den første leiligheten på Anfi Del Mar, solgt for 76.000 kroner per kvadratmeter, bommet begge lagene kraftig.

– Finansuroen var tydeligvis ikke nådd Kanariøyene tenkte vi. Når den siste eneboligen var på 745 kvadratmeter, hadde «fossefall» i gangen, heis, basseng, underjordisk garasjeanlegg, eget diskotek og spa, trodde vi at en kvadratmeterpris på 50.000 kunne være mulig.

Utenfor komfortsonen

– Da vi sa ja til å være med på «Solgt!» beveget vi oss langt utenfor komfortsonen vår. Først på Gardermoen fikk vi vite hvor vi skulle og tenkte «hjelp!». Vi ante lite om prisnivået på Kanariøyene.

– Riktignok visste vi at fastlandsmarkedet i Spania hadde falt med circa 30 prosent de siste 3 årene. Og at landet har en arbeidsledighet på rundt 20 prosent.

Les også: Opplev Gran Canaria på sitt beste

– Jeg har sjelden følt meg dummere

Forteller Hauan. Meglerduoen opplevet den nye bommerekorden i «Solgt!» som pinlig.

– Men etter å ha kommet over den første og største smellen, er dette likevel gode minner. Når Rachel og jeg først skulle delta, så er det kult å bli husket, sier Hauan.

Meglere i Solgt

Maiken Busker Larsen og Trond Lura fra DNBeiendom, Stavanger lot seg blende av dette huset på Frogner.

Foto: Åsmund Kråkevik / NRK

Maiken Busker Larsen og Trond Lura fra DNBeiendom i Stavanger hadde den forrige bommerekorden på 12 millioner da de tippet pris på Frogner i Oslo.

– Jeg følte meg fysisk dårlig etterpå, ordentlig uvel og det kvernet rundt i hodet på meg. «Pinlig! Hvordan var dette mulig?», forteller Busker Larsen til NRK.no.

Hadde pute foran ansiktet

Hun forteller at angsten gikk over etterhvert, men at den kom tilbake med full tyngde da programmet skulle sendes. Hun forteller at døtrene hennes så programmet med pute foran ansiktet.

– Det toppet seg for jentene da jeg sa «satan» på TV, forteller Busker Larsen.

Etter turen til Oslo snakket de to Stavangermeglerene mye sammen.

– Vi hadde behov for å debriefe og hadde jo bare hverandre. Resultatet skulle vi jo holde for oss selv.

Meglerduoen forteller at dette i hovedsak var en positiv opplevelse og at tilbakemeldingene har vært gode.

– Folk synes vi var oss selv, og det var det viktigste for oss. Men i perioden etter at programmet var sendt var vi nok mer forsiktige i prisingen enn vi pleier - Selv om vi igjen var kommet på trygg grunn.

«Hev hodet og tenk at det går over» er deres råd til kollegane fra Lillehammer.

– Dette viser bare hvor viktig det er å bruke meglere med lokalkunnskap, sier Busker Larsen.TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)