Hopp til innhold

Meglere bommet med 12 millioner

Meglere fra Rogaland gjettet en salgspris på knappe 27 millioner. Boligen ble solgt for 15 millioner kroner.

Hus på Frogner

Et funkishus med adresse på beste Frogner i Oslo var litt av en nøtt for Solgt-meglerne.

Foto: Skjermdump fra Solgt / NRK

I NRKs realitykonsept «Solgt!» konkurrerer eiendomsmeglere mot hverandre i å anslå salgsprisen på boliger. Problemet for meglerne er at de er i områder de ikke kjenner, og får kortere tid enn de gjør i sitt daglige virke.

Denne gjetningen lykkes ikke for alle. I onsdagens sending satt millionene løst da Solgt-meglerne fikk i oppgave å tippe prisen på en bolig på Frogner i Oslo.

Meglerparet fra Rogaland tippet at boligens verdi var 12 millioner kroner høyere enn salgsprisen.

Funkishus

Salgsobjektet, som ligger et steinkast unna Vigelandsparken, er en klassisk Townhouse utført i funkis stil - med skjermet hage.

Meglerne Heidi Berge og Kjartan Aarnes fra Sparebanken Sogn og Fjordane og Maiken Busker Larsen og Trond Lura fra DnB NOR Rogaland møttes til duell i hovedstaden.

Rogalendingene tippet en salgspris på knappe 27 millioner kroner, mens konkurrenten fra Sogn og Fjordane landet på 19,5 millioner kroner.

Prisantydningen på boligen var på 14,5 millioner kroner, men den ble til slutt solgt for 15 millioner kroner.

Bad med mosaikk-fliser

Badene er flislagte med Bisazza-mosaikk på både gulv og vegger.

Foto: Åsmund Kråkevik / NRK

– Litt av en hard nøtt

Både meglerne fra Sogn og Fjordane og Stavanger har fått med seg det høye prisnivået i Oslo. Men hvilke områder som er de mest attraktive, har ikke meglerne helt oversikt over.

Linda Klokk fra Privatmegleren, som solgte boligen i virkeligheten, mener at meglerne tok litt for hardt i.

– Man kan forvente seg å få god en pris, hvis man etterlater salgsansvaret til meglere fra Rogaland, sier Klokk smilende.

Eiendsomegler Trond Lura fra DnB NOR Rogaland er overhodet ikke fornøyd med den store differansen.

– Huset var litt av en hard nøtt. Den store bommen viser hvor viktig god, lokal forankring er når man vurderer prisen på salgsobjekter. Lokalkunnskapen teller opptil 90 prosent når vi vurderer salgsprisen, sier Lura.

Vanskelig på bortebane

Han før støtte av meglerkonkurrenten i programmet.

– Vi var i et av de dyreste områdene i landet og hadde lite kunnskap om markedet, sier Heidi Berge fra Sparebanken Sogn og Fjordane Eiendom.

Trond Lura gir all honnør til Oslo-meglerne som treffer bedre i hovedstaden, men påpeker at de også ville slitt med prisvurderinger av eiendomsobjekter i Stavanger-området. Han forteller at han ikke har opplevd lignende bommerter på hjemmebane.

Hovedstaden er kjent for sine høye boligpriser. Samtidig varierer prisene stort alt fra hvilken del av byen, eller faktisk hvilken gate, objektet ligger i.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.