NRK Meny
Normal

Mange vil ha ny jobb etter ferien

Starter du det nye året på jakt etter ny jobb, er du slett ikke alene. FINN.no har aldri registrert så mange jobbsurfere på én dag som i går.

Arbeidsledighet

I forbindelse med nytt år, ønsker mange seg også splitter ny jobb. Både FINN og NAV hadde svært mange håpefulle innom sine jobbsøkerverktøy i går.

Foto: Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com

Jobbsøk

Rekordmange var innom FINN.no sine stillingsannonser på årets første arbeidsdag.

Foto: Skjermbilde

Over 82 000 håpefulle jobbsøkere var innom stillingsannonsene på FINN.no i går, og 74 000 var innom NAVs jobbsøkerverktøy. Den aller mest aktive perioden var etter lunsj årets første arbeidsdag.

– Det er nok mange som synes det er tøft å komme tilbake på jobb etter ferien. Enkelte har sikkert også et nyttårsforsett om å bytte jobb, sier Eirik Bache-Wiig, administrerende direktør på FINN jobb.

Nytt år, nye muligheter

En del har nok også gjennom late juledager kommet frem til at de vil gjøre en forskjell; mange av de mest populære stillingene er nemlig i interesseorganisasjoner, og aller flest klikket seg i går inn på en stilling i Norges Parkinsonforbund.

Andre igjen føler visst en trang til å komme seg langt bort; et tilbud om å jobbe og bo på Walt Disney World Resort i Florida var også svært populært på FINN.no i går.

Også fjorårets første arbeidsdag var en travel dag for jobbsøkermotoren FINN, men ikke like travel som årets.

Heldigvis blir da også stillingsmarkedet stadig bedre. Nå ligger i overkant av 12 000 stillinger utlyst på FINN.no, mens NAV for øyeblikket har rundt 5500.

Les også: Lavere arbeidsledighet

Hver mandag er blåmandag

Og det er slett ikke uvanlig at nordmenn er ivrige jobbsøkere på mandager.

- Det er alltid på mandager rekordene settes, sier Magnus Børnes Hellevik, porteføljeansvarlig på NAV.no til NRK.no.

- Og januar er alltid en god måned. Det slår ikke feil.

(NAV har skiftet ut sitt statistikkverktøy og kan derfor ikke sammenlikne årets første mandag med fjorårets.)

Ny høst

I tillegg er månedsskiftet august / september et tidspunkt da svært mange nettsurfere er innom jobbsidene til både FINN.no og NAV, og dette er også da svært mange bedrifter velger å utlyse nye stillinger.

Dessuten kan FINN.no rapportere om en årlig liten økning brukere i mars. Da legges også gjerne søkerordet «Sommerjobb» inn.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.