Mange butikker utsolgt for kylling

Flere dagligvarebutikker er utsolgt for kylling. Men de fleste butikkene regner med at hyllene snart kan fylles igjen.

Utsolgt for kylling hos Rema 1000

Rema 1000 var blant butikkene som meldte om enkelte tomme kyllinghyller i forrige uke, men regner med å fylle opp hyllene de neste dagene.

Foto: Colourbox / Kim Jansson, NRK

Slankemåneden januar får "skylda" for at salget av hvitt kjøtt tar av som aldri før. Alle de store matkjedene har problemer med å dekke etterspørselen akkurat nå.

Rema 1000 har solgt mer kylling enn de pleier på denne tida av året. – Kylling er et veldig populært produkt og enda mer i januar, sier Lars Kristian Lindberg, kategori- og innkjøpsdirektør i Rema 1000, til VG. Enkelte av butikkene hans er nå helt utsolgt.

Startet i romjula

Den Rema-eide leverandøren Norsk Kylling AS så de første tegnene på tomme butikkhyller allerede i romjula, men tror at situasjonen snart vil stabilisere seg.

Også Rimi, ICA, Meny og Kiwi melder om problemer med å dekke etterspørselen. Men produsentene tror ikke det er for lite kylling på markedet.

– Rett etter nyttår er det som alltid vanskelig å fylle opp kjøttdiskene. Butikkene har slitt med å ha varer i diskene, sier markeds- og prognosesjef Endre Myhr i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund til avisa.

Nortura, som leverer Prior-kylling, hevder at de har levert alt som forhandlerne har bestilt.

– Vi tror ikke vi kan gjøre det bedre, sier Norturas informasjonssjef Eli Strand, som ikke tror at det ligger an til noen kylling-krise.

Sterk salgsvekst

Men i fjor høst ba markedsregulatoren Nortura om heving av produksjonstaket og tollkutt på import av kylling for å dekke etterspørselen.

Sterk salgsvekst de siste månedene før jul skapte frykt for mangel på over 1000 tonn kyllingkjøtt , ifølge prognoser fra Nortura.

I år ventes det en økning i kyllingsalget på fire prosent. For å dekke etterslep og salgsvekst må dermed produksjonsveksten bli på sju prosent, eller rundt 5000 tonn.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.