Magnolia x loebneri 'Leonard Messel'

Det finnes bortimot hundre arter magnolia. Deres kjennetegn er en fantastisk blomsterprakt.

Magnolia 'Leonard Messel'

MAGNOLIA: Denne blomstrer nesten på helt bar kvist.

Foto: Brynjulv Litlere/Blomsterinfo

'Leonard Messel' er en magnolia med store blekrosa blomster som er hvite på innsiden. Blomstene kommer på våren, og har en sitrusaktig duft.

Treet blir 3 til 4 meter høyt, og bør plantes i porøs, jevnt fuktig jord. Særlig på våren er det viktig at den får nok vann, men den må ikke bli stående i vann.

Trives ikke i byen

Magnolia har rykte på seg at den skal være vanskelig å få til, men den er faktisk ikke spesielt vanskelig.

Det viktige er at treet avmodnes godt før vinteren kommer. Det blir da mer herdig mot frost. Man bør derfor være forsiktig med gjødselen (H4).

'Leonard Messel' passer godt i små hager, men den liker seg ikke i byklima, og langs veier.

Mange varianter

Det er lurt å tenke seg godt om før den plantes, for den liker ikke å bli flyttet. Magnolia får fine røtter øverst i jordlaget, og vil derfor ikke at det blir rotet og trampet i jorda rundt røttene.

Magnolia er å få i mange varianter. Noen er små og hvite, andre gule, noen er rosa opprette som tuilpaner ,mens 'Leonard Messel' er blekrosa og bretter seg ut.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)