Hopp til innhold

Lyst på noe godt til middag?

Prøv denne deilige marokkanske gryteretten!

Marokkanske gryte
Foto: Sosial- og helsedirektoratet

Marokkanske gryte med couscous

Til fire porsjoner trenger du:

4 ss olje

1 løk

2 fedd finhakket hvitløk

2 gulrøtter i skiver

1 squash i biter

1 hakket paprika

1 boks kikerter

1 dl rosiner

2 grønnsaksbuljong-terninger

1 ts spisskumin

1 boks hakkede tomater

Salt/pepper

- Skyll og del opp alle grønnsakene. Knus karven i en morter.

- Varm oljen i en gryte. Tilsett løk og hvitløk og la det surre til løken blir myk og blank. Bland inn de andre ingrediensene og småkok alt i 10 minutter.

Couscous

Kok couscousen etter anvisningen på pakken. For å få litt ekstra smak, kan den kokes sammen med en buljongterning i vannet. Bland inn 1 ss margarin når couscousen er ferdig kokt.

Har du ikke couscous, kan du bruke ris.

 

LES OGSÅ: Derfor bør du spise hvitløk

LES OGSÅ: Mmm...mat

 

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)