NRK Meny
Normal

Lyst på noe godt til middag?

Prøv denne deilige marokkanske gryteretten!

Marokkanske gryte
Foto: Sosial- og helsedirektoratet

Marokkanske gryte med couscous

Til fire porsjoner trenger du:

4 ss olje

1 løk

2 fedd finhakket hvitløk

2 gulrøtter i skiver

1 squash i biter

1 hakket paprika

1 boks kikerter

1 dl rosiner

2 grønnsaksbuljong-terninger

1 ts spisskumin

1 boks hakkede tomater

Salt/pepper

- Skyll og del opp alle grønnsakene. Knus karven i en morter.

- Varm oljen i en gryte. Tilsett løk og hvitløk og la det surre til løken blir myk og blank. Bland inn de andre ingrediensene og småkok alt i 10 minutter.

Couscous

Kok couscousen etter anvisningen på pakken. For å få litt ekstra smak, kan den kokes sammen med en buljongterning i vannet. Bland inn 1 ss margarin når couscousen er ferdig kokt.

Har du ikke couscous, kan du bruke ris.

 

LES OGSÅ: Derfor bør du spise hvitløk

LES OGSÅ: Mmm...mat

 

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.