Lurer du på noe om psykisk helse?

Still spørsmålet ditt til ekspertene fra «Jeg mot meg».

Premiere! Norsk dokumentarserie. Åtte unge mennesker har dokumentert sine psykiske utfordringer, gjennom egne videodagbøker. Angst, ensomhet, treningsforstyrrelser, rusproblemer... Nå møter de hverandre for første gang til samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og alle har store forventninger. Vi blir kjent med Anders som sliter med tvangstanker tilknyttet trening og mat, Malin som er sykemeldt på grunn av panikkangst, og Kira som har sykdommen ME. (1:8)

SE FØRSTE EPISODE: Vi blir kjent med Anders (bildet) som sliter med tvangstanker tilknyttet trening og mat, Malin som er sykemeldt på grunn av panikkangst, og Kira som har sykdommen ME.

Laster nettmøte, vennligst vent...

I serien «Jeg mot meg» følger seeren åtte ungdommer over en periode på tre måneder og får innblikk i angst, depresjon, ensomhet, treningsforstyrrelser og rusproblemer.

Psykolog Peder Kjøs

TERAPEUT: Psykolog Peder Kjøs behandler ungdommene i «Jeg mot meg» gjennom samtaleterapi.

Foto: Ida Holth / Privat
Monica Juuhl-Langseth

PSYKOLOG: Monica Juuhl-Langseth svarer på spørsmål i nettmøtet før, under og etter premieren på «Jeg mot meg».

Foto: Alva Thylén / Kolonihaven

En gang i uken samles de til gruppesamtaler med psykolog Peder Kjøs. Sammen med ham forsøker de å løse problemene sine.

– Det var lærerikt og veldig engasjerende. Ungdommene går «all-in» og åpner seg opp. Da blir det energisk og mye liv, og jeg ble veldig dratt inn i historiene, sier Kjøs.

Mener samtalene fungerte

Kjøs sier han opplevde det som om ungdommene hadde stort utbytte av samtaleterapien som behandlingsform.

– Når man har historiene og oppfatningene sine for seg selv kan det bli kaotisk. Gjennom respons fra andre blir ting mindre flokete enn hvis de forblir i hodet på den enkelte, sier psykologen.

«Jeg mot meg» består av åtte programmer, som alle ble lagt ut i NRKs nett-tv mandag 4. april. Serien skal også gå på NRK1 hver mandag framover.

Jeg mot meg

DE ÅTTE UNGDOMMENE: Øverst fra venstre Anders Lillesæther, Malin Nesvold Vangsnes, Christopher Groos og Eirin Larsen. Nederst fra venstre Kira Helene Bekkevold, Karsten Nordal Hauken, Trine Lind og Fredrik Stangnes.

Foto: Andris Søndrol Visdal

TV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)