Lenge siden sist du kysset?

Se vår liste over gode sjekketips.

kyssing

Fortell våre lesere hvordan du sjarmerer andre i senk.

Foto: lev dolgachov

– Nettdating kom til Norge på begynnelsen av 2000-tallet, og i begynnelsen ble slike tjenester tatt i bruk av yngre grupper i befolkningen, særlig i byene. En typisk nettside som mange husker var Spraydate, forteller Ingvild Sommer, sosiolog og prosjektleder på datingsiden Q500.

Nettdatingtips fra Q500

Ta deg tid til å fylle ut profilen din
En godt utfylt profil gjør at andre kan vurdere om du er interessant for dem eller ikke, og det vil gjøre henvendelsene du får mer relevante for deg.

Legg ut bilde
Et bilde i profilen viser at du mener alvor, og det gjør deg troverdig. Dessuten vises profiler med bilde øverst i alle søkeresultater og i onlinelisten, altså blir du lettere lagt merke til.

Skriv passelig lange meldinger
En undersøkelse utført av det amerikanske nettstedet OkCupid viser at meldinger bør inneholde mellom 50 og 250 ord – da er det størst sjanse for at de får svar. Meldinger sendt fra kvinner har størst sjanse for å få svar hvis de inneholder ca 50 ord, mens tallet for menn er 250 ord.

Ta initiativ.
Nettdating går ikke av seg selv. Du må være aktiv og ta kontakt med medlemmer du synes virker interessante, det lønner seg ikke å sette seg ned og vente på å bli kontaktet. Dette rådet gjelder særlig kvinner, fordi kvinner er dårligst til å ta initiativ.

Pass på personopplysninger
Når du dater på nett, bør du være tilbakeholden med å gi ut navn, telefonnummer eller adresse. Det er vanlig kutyme på nett at man holder slike opplysninger tilbake inntil man blir kjent og skal møtes.

Nysgjerrig på nettdating? Slik lager du profil på nett.

Ikke bare for ungdommen

Mobil (Illustrasjonsfoto)

Flørting på mobilen er vanlig, men flørtende blikk fungerer også fint.

Foto: colourbox.com

Mange tror at å date er noe de yngre gjør, og at gamle sjekketriks har gått ut på dato.

– Etter hvert har flere aldersgrupper tatt nettet i bruk, og på Q500.no har vi for eksempel svært aktive medlemmer som er langt oppe i 70-åra. Vi har også et ganske høyt aldersgjennomsnitt i forhold til det som er vanlig på slike nettsteder: 42 år, sier Sommer.

Jenter må være tøffere

Trude rebecha Sæle, redaktør av nettdaten.no

Trude Rebecha Sæle, redaktør av nettdaten.no.

– Mange menn synes det er urettferdig at det er de som må risikere å bli stukket i hjertet med en avvisning hver gang, forteller Trude Rebecha Sæle, redaktør av

nettdaten.no.

Hun er medforfatter av boken « «Dating på norsk» . Fra undersøkelsen bak boken kom det frem at 96 prosent av mennene mente det var greit at kvinnene ba dem ut, og 94 prosent av kvinnene var enig i det.

– Mennene sier til og med at det er flott om kvinner ber dem ut, og at det skjer altfor sjelden, legger Sæle til.

Ingvild Sommer tror kvinner er litt hemmet av tradisjonelle forestillinger om at det er menn som skal sjekke opp, og kvinner som skal sjekkes.

– Hvis du virkelig ønsker deg en ny partner, gjelder det å bryte med dette mønsteret. Menn synes faktisk det er hyggelig å bli kontaktet av en kvinne, bare prøv så skal du se, råder hun.

Croissant og kaffe

Ta mot til deg og be den du liker med på en kaffe.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Sæles sjekketips

Opprett kontakt via sms eller mail:
Treffer du noen du høyst sannsynlig vet at du ikke kommer til å treffe igjen, kan du sondere terrenget for en date ved å opprette hyggelig og morsom kontakt via mail eller sms.

Ring å slå av en prat:
Er du god på smalltalk og glad i å prate på telefonen? Du viser mot hvis du tør å ta første initiativ ved å ringe å slå av en prat.

Arrangert flause:
Kollider tilfeldig, eller kom på en eller annen måte borti, slik at du kan si unnskyld, slå av en vits og komme i prat.

Stekt reinsdyrfilet av kalv, bringebær hollandaise og olivenstekte poteter

Inviterer du på hjemmelaget midddag kan du lett imponere.

Foto: Audun Iversen

Hvordan be noen på date

  • Be ut med et kompliment:

Jeg sette pris på denne samtalen, det hadde vært gøy å prates mer. Kan du tenke deg å fortsette samtalen vår over en kaffe, eller en god middag?

  • Be ut med en bønn om hjelp eller råd:

Håper det ikke virker frekt, men du virker å ha peiling på data. Hva sier du til å hjelpe meg å installere den nye datamaskinen min? Jeg lager en deilig middag.

  • Be ut med en ærlig bemerkning:

Jeg har ikke hatt en så morsom samtale på lenge, og vet jeg nettopp har møtt deg, men får jeg treffe deg igjen over et glass vin i en annen kveld?

Hva er det beste og verste sjekketrikset du vet om? Del dine meninger og erfaringer med andre lesere i kommentarfeltet nedenfor.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)