NRK Meny
Normal

Leketelt kan være farlig

Metalltrådene i leketunnel og leketelt kan skade barna som boltrer seg i dem. Foreldrene bør kontrollere at de innsydde metalltrådene er forsvarlig festet.

Happy Summer leketelt og -tunnel

Noen utgaver av dette leketeltet med tilhørende tunnel har en feil som kan skade småbarn.

Foto: Scanditoy

Leketelt og -tunneler er populære hos barna. Men nå viser det seg at nye utgaver av tunnelen Happy Summer og leketeltet 3-i-1 kan være farlige under bruk.

Hvis metalltrådene løsner fra innfestingen, kan de lage hull i stoffet. Feilen kan oppstå når man drar i og utvider tunnelåpningen, skriver distributøren Scanditoy i en sikkerhetsadvarsel.

Barna kan bli skadet av det utstikkende metallet hvis de leker i et telt eller en tunnel der spilene har løsnet.

Solgt i fjor

Alle leketunnelene og leketeltene med den potensielle feilen ble solgt i fjor.

Produksjonsnumrene kan sjekkes på emballasjen, eller på en merkelapp som er sydd på selve tunnelen (se faktaramme).

Scanditoy ber kundene kontrollere de innsydde metalltrådene. Hvis metallet har løsnet, kan man returnere produktet til butikken der det ble kjøpt. Da kan man enten få pengene tilbake, eller velge et annet leketøy.

Produsenten forsikrer at konstruksjonen nå blir endret slik at problemene ikke oppstår på nye utgaver av de populære lekene.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.