Lek deg sprek i ferien

Tungt å komme opp av solsengen i ferien? Vi gir deg tips til hvordan du kan trene i sommervarmen.

Strandlek

Gjør noe morsomt en time hver dag, anbefaler personlig trener Tessa Sørensen.

Foto: Colourbox

Tilbringer du ferien i varme strøk, kan de høye temperaturene gjøre deg lat og lite opplagt for trening.

Men personlig trener Tessa Sørensen har gode råd til hvordan du kan gjøre ferien mer aktiv.

- Lag deg en rutine for aktiviteter hver dag, ikke ta en tung oppsamlingsøkt, er hennes oppfordring.


Barnas time

Tessa Sørensen, personlig trener

Tessa Sørensen jobber som personlig trener.

Foto: Privat

Hun råder familier på ferie til å sette av en time hver dag til en aktivitetstime med variert innhold.

- Det er lurt å sette av et fast tidspunkt hver dag, for eksempel etter klokka to når man har spist lunsj og sola ikke er på sitt høyeste.

- Lag «barnas time» med aktiviteter for hele familien. Dette kan være ballek på stranda, badminton, svømming, snorkling, en gåtur, minigolf eller lignende, sier Tessa til NRK Puls.

For deg som vil svette litt mer

- Finn noe du kjenner at du kan få til hver dag, enten på morgenen eller på kvelden. Det er alltid lurt å trene på morgenen, mens energinivået er i pluss, sier Tessa.

- Løp deg en tur, eller svøm en jevnlig tur fra 10 til 15 minutter. Ta også gjerne noen armhevinger på hotellrommet hver dag.

Løpetur på stranden

Tidlig om morgenen og sent på kvelden er mest behagelig hvis du vil få deg en skikkelig treningsøkt.

Foto: Colourbox

Sommerferien er en tid de fleste har sett frem til lenge, og en ønsker å kose seg. Men det er også da en har bedre tid enn normalt.

- Hvis du ikke vil løpe kan du gjøre det til en rutine og spasere en tur hver morgen. Det kan gjerne være en liten tur til bakeriet for å kjøpe inn ferskt brød til familien. En fin måte å få inn litt mosjon på og samtidig våkne, anbefaler Tessa.

Få i deg mye væske

Det er trygt å trene i høye temperaturer så lenge man tar noen forholdsregler.

- Husk å drikke godt med væske, helst i form av vann. Svetter du mye, må du drikke mye. Og bruk gjerne en skyggelue eller et annet hodeplagg som kjøler ned hodet.

Prøv og tren når solen står lavere på himmelen og temperaturen ikke er like høy. Kjenner du at det føles for varmt, kan du ta en avkjølende trening og dukkert i havet eller svømmebassenget.

- Det er ikke farlig å trene hardt, selv i varmen, men hold det innenfor komfortsonen, sier Tessa.

HAR DU GODE TIPS TIL FERIETRENING? DEL DEM NEDENFOR!

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.