Lei av «timeglassfigur»

Hun trener masse, spiser riktig og er stolt av overkroppen sin. Likevel mener hun rumpa og lårene er for store. Hva kan hun gjøre? 

Kvinne speiler seg (Illustrasjon)
Foto: Getty Images

 

Spørsmål

Hei Jorunn. Jeg er en dame på 34 år som trener aerobic 4-5 ganger i uka. Har gjort dette i to år og tar også de hardeste timene med både step, pump og «høypuls». Jeg føler meg i veldig god form, men problemet er at jeg så gjerne vil gå ned 5 kilo som bare ikke vil av!

Jeg spiser lite karbohydrater, mye grønnsaker, salat og fisk. Jeg har «timeglassfigur» (78 cm rundt midjen og 106 cm rundt rompa), og er veldig fornøyd med overkroppen, men rompe og lår er altfor store etter min mening. Det vises ikke at jeg trener så mye, for å si det sånn, og kroppen blir ikke strammere. Jeg sliter også med fett på innsiden av lårene. Har du noen gode råd? På forhånd tusen takk!


Jorunn svarer

Hei. Først vil jeg si at jeg er svært imponert over din treningsmengde! Jeg vet at dette kan høres overfladisk ut, men jeg mener du bør fortsette treningen og fokusere på at du er i kjempeform, være stolt av overkroppen din og at du har en kvinnekropp som lystrer og fungerer godt.

Men, dersom du bruker noe av treningstiden til spesifikke øvelser for rumpe og lår, er det mulig det kan endre noe på sammensetningen. Her en noen øvelser;  Når enden er god ...

Jeg mistenker imidlertid at mye av de 5 kiloene du snakker om er ren muskelmasse. Om du er overbevist om at dette ikke er riktig, ville jeg bedt om veiledning til valg av øvelser for de områdene du vil forandre på. 

Lykke til videre!

Hilsen
Jorunn Sundgot-Borgen
Professor i fysisk aktivitet og helse 

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.