NRK Meny
Normal

Orden på søpla

Søppel er jo i seg selv ikke særlig lekkert, men det blir ikke bedre av at søppelkassene slenger rundt på halv tolv.

Søppelkassestativ

Når kattehalebusken vokser til vil den skjule søppelkassene.

Foto: Per Foss / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Rødkattebusk

Rødkattebusken er fin å plante rundt stativet!

Foto: Brynjulv Litlere/Blomsterinfo

Hos Cathrine og Trond Gunnar har det blitt orden på søpla. Det har snekker Ola sørget for. Han har laget et søppelkassestativ som også fungerer som klatrestativ for en rødkattebusk.

Rødkattebusk i Planteguiden

Fundament

Ola har laget en forskaling som passer til søppelkassene, og deretter fylt den med støp. Fordi det var helling i terrenget måtte alle plankene tilpasses underlaget.

Fundament

Det er viktig å lage en god forskaling før du støper.

Foto: Per foss / NRK

Klatrestativet

Stativet er bygget i trykkimpregnert materiale. Fordi det er så trangt der søppelkassene står, var det ikke mulig å lage et søppelkassestativ med dører. Rødkattebusken er en klatreplante som etter hvert vil vokse til og lage et frodig skjul for søppelkassene. Rødkattebusk i Planteguiden

Stativet skal males hvitt, men fordi plankene inneholder mye fuktighet må det tørke et år før det males.

Søppelkassestativ

Er du av den utålmodige typen og maler trykkimpregnert materiale for fort, vil malingen flasse av.

Foto: Per Foss / NRK

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.