Det indiske kjøkken er like fullt av mangfold som landets kultur, regioner, språk og religion. Gjennom historien har den indiske maten også fått inspirasjon fra okkupanter, handelsfolk og immigranter. Her har du oppskriften på kylling tandoori, en sunn og velsmakende klassisk rett.
Porsjoner: 4
Foto: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt
8 kyllinglår naturell
10 hele nellik
2 ts korianderfrø
2 ts spisskummenfrø
Frø fra 10 kardemomme
2 løk, grovdelt
4 båter hvitløk, grovdelt
2 ss revet frisk ingefær, finhakket
2 ts mild chilipulver, evt. paprikapulver
Litt chilipulver, sterk type
2 ts pepper
1,5 ts gurkemeie
3,5 dl yoghurt naturell
1 dl sitronsaft
4 tomater i små terninger
En halv finhakket slangeagurk
En halv finhakket løk
2 ts finhakket frisk koriander
Saften fra 1 lime
1 halv ts sukker
Litt salt
Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft.
Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap. (Eventuelt så lenge du rekker, alt er bedre enn ingenting.) Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 grader og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.
Tomat og agurksalat. Bland alle ingrediensene og sett salaten kaldt fram til servering.
Server kylling tandoori med tomat- og agurksalat, basmatiris, tzatsiki og chutney.
Oppskrift: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.