Hopp til innhold

Kylie: – Jeg ble feildiagnostisert

Den australske popstjernen mener legen ikke oppdaget at hun hadde brystkreft.

Kylie Minogue

Kylie Minogue, her fra et intervju med 'The Today Show' i mars, mener legen hennes ikke oppdaget at hun hadde brystkreft.

Foto: Peter Kramer / AP

– Bare fordi de går i hvit frakk og bruker store instrumenter, betyr ikke nødvendigvis at de har rett, sa Kylie Minogue i et intervju på Ellen Degeneres' show i går.

Det var i 2005 Kylie Minogue fikk diagnosen brystkreft og måtte avbryte sin pågående turné ( Kylie har kreft (18.05.05) ).

Men den første legen hun gikk til, fortalte henne at alt var fint, sa hun til talkshow-verten Ellen Degeneres, som selv røpte at hun også hadde hatt en kul i brystet.

Kylie-effekten

Etter at Kylie sto fram med kreften, ga det en oppsving i historier og stoff omkring temaet. Dette skal ha ført til økt bevissthet om brystkreft, og noen mente sågar dette kunne redusere antall dødsfall som følge av brystkreften - og ble da omtalt som Kylie-effekten .

Nå anbefaler hun andre kvinner om å følge sin intuisjon og heller gå tilbake igjen til legen hvis de er i tvil.

– Få «second opinion»

Dr. Jørgen Skavlan mener man bør få en annen lege til å vurdere saken hvis man opplever dårlig kommunikasjon.

– Få en «second opinion», uttalte dr. Jørgen Skavlan til Puls i går i forbindelse med denne saken: - Følte jeg ikke ble tatt på alvor

Han mener man fint kan gå til en annen lege for å få en vurdering, og at fastlegen ikke trenger å få vite om det.

Ellen Degeneres er enig med dr. Skavlan og oppfordret også sine seere til å få en «second opinion».

Føler du kommunikasjonen med legen din ikke er optimal, er det også mulig å skifte fastlege: Slik bytter du fastlege

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)