Kult med lesbiske foreldre

Hvordan blir barna preget av å vokse opp med lesbiske mødre? Jon Danielsen har vokst opp med to mødre og vet svaret.

To damer
Foto: Illustrasjonsfoto

Skal lesbiske par få rett til assistert befruktning? Denne saken er det delte meninger om. Debatten om en felles ekteskapslov for både heterofile og homofile er i gang, og et av stridstemaene er om loven skal åpne for at også lesbiske kvinner skal få hjelp fra det offentlige til å få barn.

Barnas beste er et stort fokus i denne debatten. Hvordan blir barna preget av å vokse opp med lesbiske mødre? Jon Danielsen vet svaret. Han har nemlig vokst opp med to mødre.

Jon sier at det er mamma og Ruth. Det blir litt vanskelig å omtale den andre, for det fins ikke noe godt ord som erstatter den andre forelderen når hun er av samme kjønn som mor. Så det blir bare Ruth, og mine venner må lære seg hvem hun er.

Det var nok en periode i livet mitt da det var vanskelig. Det at jeg hadde to ferldre av samme kjønn, var et ikke-tema, forteller Jon. Jeg skammet meg litt over det og skjulte det. Først i 14-årsalderen turte jeg å svare ja når jeg ble spurt om jeg hadde lesbiske foreldre. Det var litt unormalt, fordi jeg visste ikke om noen andre som hadde det.

Jeg var redd for ikke å bli sett på som normal for min egen del. slik er det når man er barn. Da vil man ikke skille seg ut, sier Jon.

Jeg har nok tenkt mye over min situasjon. Jeg har ikke saknet noen far, og jeg har følt at jeg har fått med meg noen verdier, som f. eks. større toleranse, i det miljøet jeg har vokst opp, sier Jon Danielsen.

Hør om lesbiske foreldre.

 

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)