Krever FBI-innslag fjernet

Saladmaster går rettens vei.

 

Saladmaster ønsker å få fjernet all informasjon om selskapet og deres kjeler fra FBI sine nettsider. Derfor har de levert en begjæring til Oslo byfogdembete som skal behandles 2. juli.

I begjæringen ber Saladmasters advokat om at NRK skal pålegges å fjerne begge innslagene som ble sendt i FBI 16. og 23. mai samt nettartiklene. Saladmaster mener at FBI har brakt ærekrenkende opplysninger i reportasjene.

FBI mener at Saladmaster hevder at deres kjeler er de eneste som kan «tørrkoke» mat, hvilket åpenbart ikke er tilfellet. Dette har aldri blitt påstått, det er kun blitt fremhevet at kjelene er særlig egnet til slik bruk, skriver Saladmasters advokat, Ole Tokvam.

NRK bestrider at det foreligger rettstridige ærekrenkelser fordi det i reportasjene ikke er formidlet feilaktige beskyldninger om Saladmaster, men markedsføringen og salg av de dyre grytesettene er blitt grundig journalistisk behandlet.

Advokat Jon Wessel-Aas i NRK mener det vil være i mot Grunnloven å få fjernet det publiserte materialet og at det vil være en form for forhåndssensur. Et eventuelt økonomisk tap må behandles gjennom et ordinært søksmål, påpeker han.

 

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)