NRK Meny
Normal

Krever FBI-innslag fjernet

Saladmaster går rettens vei.

 

Saladmaster ønsker å få fjernet all informasjon om selskapet og deres kjeler fra FBI sine nettsider. Derfor har de levert en begjæring til Oslo byfogdembete som skal behandles 2. juli.

I begjæringen ber Saladmasters advokat om at NRK skal pålegges å fjerne begge innslagene som ble sendt i FBI 16. og 23. mai samt nettartiklene. Saladmaster mener at FBI har brakt ærekrenkende opplysninger i reportasjene.

FBI mener at Saladmaster hevder at deres kjeler er de eneste som kan «tørrkoke» mat, hvilket åpenbart ikke er tilfellet. Dette har aldri blitt påstått, det er kun blitt fremhevet at kjelene er særlig egnet til slik bruk, skriver Saladmasters advokat, Ole Tokvam.

NRK bestrider at det foreligger rettstridige ærekrenkelser fordi det i reportasjene ikke er formidlet feilaktige beskyldninger om Saladmaster, men markedsføringen og salg av de dyre grytesettene er blitt grundig journalistisk behandlet.

Advokat Jon Wessel-Aas i NRK mener det vil være i mot Grunnloven å få fjernet det publiserte materialet og at det vil være en form for forhåndssensur. Et eventuelt økonomisk tap må behandles gjennom et ordinært søksmål, påpeker han.

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.