NRK Meny
Normal

Kom deg over treningskneika - og finn bikiniformen!

Alle klarer å begynne å trene - for en stund. Men hvordan skal du unngå å gi opp? Yngvar Andersen stilte til nettmøte mandag kveld.

Yngvar Andersen

Yngvar Andersen har gode råd for den som vil komme seg opp av sofaen.

Foto: Tuva Jorfald / NRK

Yngvar Andersen bader

Yngvar Andersen trives med mange slags trening. Svømming er absolutt ikke et unntak.

Les svarene fra Yngvar her

De fleste av oss har prøvd å komme igang med trening. Og for en kort periode går det gjerne aldeles strålende.

Utfordringen er å klare å holde på de gode treningsvanene.

Gjennom flere sesonger har trener Yngvar Andersen hjulpet sofagriser igang med nye, gode vaner gjennom tv-seriene «Bedre Puls» og «To buksestørrelser ned».

Tror på å gå hardt ut

Yngvar mener det er lurt å gå hardt nok ut til at man ser resultater allerede etter noen få uker, slik at man får god nok motivasjon til å fortsette.

Den strategien ser ut til å ha god effekt. Tre fjerdedeler av deltakerne han har hatt ansvaret for har fortsatt med de gode vanene, også når det har buttet.

For Yngvar har liten tro på at trening alltid skal være lystbetont.

- Det er ikke stas hele tida. Men jeg kan garantere alle som begynner å trene at det blir gøy en gang i framtida. Ikke hver gang og ikke hele tida, men rett som det er, sier han.

Vil du følge Yngvars program for å komme i form?

Til serien To buksestørrelser ned satte Yngvar opp et treningsprogram som egner seg godt for å komme igang.

Treningsprogrammet finner du her. Skriv det ut og heng det på kjøleskapet!

Opplegget består av tre økter per uke: Styrke, intervall og langkjøring. Alle øktene er enkle å gjennomføre, og du trenger ikke dyrt utstyr eller abonnement på treningssenter:

1 TIME STYRKE:

Video Styrkeøvelser

1 TIME INTERVALL:

Video Intervalltrening

1 TIME LANGKJØRING:

Video Langkjøring

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.