Kjøleskapet er en pengebinge

Kaster du eggene når du ikke husker hvor gamle de er? Ta vår quiz her!

Kjøtdisk
Foto: Arne Stubhaug / NRK

Ta vår quiz om holdbarhet på mat og se hva du kan!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Fem Tupperwarebokser med diverse matrester, tre forskjellige halvfulle eggekartonger og et fenalår krangler om plassen i kjøleskapet ditt. I bakgrunnen kan man skimte melk, ost, smør og karbonadedeig

Hva må kastes?

Bad egget

Egg
Foto: Bettina Brinkmann / Maxppp/MAXPPP

– Om du legger et egg i et glass vann og det flyter som en dupp er det ganske gammelt. Dersom det synker ned mot bunnen er det ganske ferskt, forteller Åse Kringlebotn, ernæringsfysiolog og direktør for opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Egg er det produktet vi kan spare mest penger på ved ikke å kaste når vi tror det er gammelt.

– Før 2000 hadde vi 45 dagers holdbarhetsmerking på norske egg, fra verping til spising. Fra 2000 måtte vi følge et EØS-direktivets krav, da ble holdbarhetsmerkingen satt ned til 28 dager, sier Kringlebotn.

Grunnen til den korte stempling i andre land er faren for salmonella i egg, men her i Norge har ikke Folkehelseinstituttet registret et eneste syketilfelle av salmonella fra norske egg.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.