NRK Meny
Normal

Kjipest å være singel i Norge

Danske og svenske single er festlige frihetsnytere. Slik er det ikke i Norge.

Ensom
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

I Norge har vi et ganske annet syn på singellivet enn i våre naboland, skal vi tro en medlemsundersøkelse datingsiden E-kontakt har foretatt. 4835 nordiske single har svart på hvordan de blir fremstilt i mediene.

Danske single synes de blir oppfattet som frihetsnytere, svenske som festlige og fargerike. Norske single oppgir derimot at de blir oppfattet som ensomme.

Sjekk din sex-iq her

Derfor bør du ha sex

- Svensk og dansk tv har i lang tid bugnet av programmer med singelliv og dating. I Norge er de ikke helt så langt framme ennå. Det kan nok bety en del for om single blir oppfattet som ensomme eller festlige mennesker, sier informasjonssjef i E-kontakt Maria Groes Eldh til danske Metroxpress.

Å finne kjærligheten på internett

Forelsket etterhvert?

- Stigende status

38 prosent av alle husholdninger i Norge består av en person, ifølge SSB. Antallet single er størst i storbyer og utkantstrøk. Hver fjerde osloboer er alene.

Tradisjonelt har "enslighet" vært assosiert med "ensomhet", men dette er i ferd med å endre seg, ifølge forsker Tone Hellesund. Statusen har helt klart økt de siste tiårene, mener hun.

"Sex- og singelliv"-bølgen er nok ikke helt fraværende her hjemme heller. Likevel er det svært få som ønsker seg singellivet som en varig livsform.

- Kult å være singel

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.