Hopp til innhold

Kjendiskokkenes hønefavoritter

Ingen grunn til å la høna bli til betong i Norge, når du kan trylle frem gode hønseretter. Her er fem favoritter fra kjente kokker.

Hønsefrikassé med rips

Andreas Viestad bruker rips i sin hønsefrikassé fra kokeboken «Ekte mat».

Foto: Mette Randem

I Norge gasses over tre millioner verpehøner i hjel hvert år. Istedenfor at hønene ender i betong kan de brukes i noen av disse smakfulle matrettene.

Marit Evertsen Grimstad

Programleder Marit Evertsen Grimstad.

Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

I serien «FBI redder høna» har programleder Marit Evertsen Grimstad jobbet for å få norske verpehøner tilbake på middagsbordet istedenfor å la dem ende som betong.

Mange forbinder høne kun med hønsesuppe, men det finnes også andre gode matretter hvor denne råvaren passer utmerket.

Ikke bare smaker det godt, høne er også svært rimelig.

Vi har samlet noen deilige oppskrifter fra matskribent Andreas Viestad og kokk Bård Greni, som lar høna komme til sin rett.

«FBI redder høna» ser du på Forbrukerinspektørene på NRK1 klokken 2025.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)