Dette trenger du:
- 75 g meierismør
- 2 løk, grovhakket
- 1 båt hvitløk, hakket
- 1 kvast frisk løpstikke, blad og stilker, grovhakket
- 500 g poteter, i terninger
- 1 1/2 liter kjøtt- eller grønnsaksbuljong
- Salt, pepper
- 1/4 ts muskat, revet
- 1 1/2 dl kremfløte
Slik gjør du det:
Smelt smøret i en kjele og la løk og hvitløk surre til det er mykt. Tilsett løpstikke og krydder, poteter og kraft. La alt småkoke 10-15 minutter. Mos suppen gjennom en sikt eller kjør den i en hurtigmikser. Hell alt tilbake i kjelen og gi suppen et oppkok. Rør inn fløten like før servering og smak til suppen med salt, pepper og ikke minst muskatnøtt.
Denne suppen blir enda bedre med godt brød og smør som tilbehør.
Velbekomme!
Nett-tv: