Til 4 porsjoner trenger du:
3 bokser kikerter
1 liten rødløk
1 stor mango
1 eple
1 ss mynte
1 ss koriander
¼ kopp kokos, ristes i pannen
Dressing:
¾ kopp yoghurt naturell
3 ts mango chutney
1 hvitløksfedd, finhakket eller presset
2 ts karripulver
1 ss limejuice (sitronjuice går også bra)
Fremgangsmåte:
Vask kikertene godt og legg dem i en stor bolle. Finhakk løken, skjær mangoen og eplet i terninger. Rist kokosen i stekepannen, finhakk mynte og koriander. Tilsett alle ingrediensene i bollen og bland godt.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen separat, før det blandes inn i salaten.
Tips:
Dersom du ikke har alle ingrediensene er det bare å improvisere litt. Mango chutnet kjøpes på invandrerbutikker, men er ikke nødvendig for et godt resultat. Har du ikke mango kan du tilsette et ekstra eple i stedet.
NB! Det er viktig å skylle kikertene godt for å unngå gassdannelse. Det går også an å koke kikertene selv.
Blir det for tørt er det bare å tilsette mer yoghurt naturell.
Oppskrift: Kliniske ernæringsfysiologers forening, KEFF