NRK Meny
Normal

Julebarn

Kari bad til Gud om at hun måtte bli gravid. Så hendte det en dag at hun virkelig var gravid. Så julaften for et års tid siden, så fikk de sitt første barn.

Gutt
Foto: Illustrasjonsbilde

Ekteparet Kari Vikhammermo og Jan Olav Almaas bor på Hundhammeren i Malvik utenfor Trondheim. De har gjort klar to julenek. Fra stua si har de fin utsikt over Trondheimsfjorden.

De har en forunderlig historie å fortelle. Det skjedde for to år siden i august. Det var første gangen Kari skulle være med Jan Olav på hytta, og hun hadde store forventninger til besøket.

Utpå kvelden stod det ei jente utenfor senga. Kari hadde ikke sett henne før. Hun var i 5-årsalderen og spurte om hun kunne få komme inn. Var pågående og viljesterk. I løpet av et par års tid dukket hun opp flere ganger.

Kari hadde ønsket seg barn, men følte seg som 40-åring at det begynte å haste. Hun hadde vært gift før, hadde ønsket seg barn da også. Men det hadde ikke lykkes. Hun prøvde også med prøverør, men aborterte etter noen måneder.

Hun hadde tidligere i livet også hatt ”besøk” av barn som dukket opp. Hun så dem for seg, selv om de ikke var der i virkeligheten. Også Jan Olav hadde hørt så mye om det at han så det for seg, han også.

Kari bad til Gud om at hun måtte bli gravid. Så hendte det en dag at hun virkelig var gravid. Så julaften for et års tid siden, så fikk de sitt første barn. Han har fått navnet David. Kari er sikker på at David er en av dem hun møtte i drømme. Hun hadde nok sett for seg ei jente, siden hun hadde drømt mest om det.

Jan Olav hadde en følelse av at fødselen skulle skje på julaften, selv om terminen var midt i måneden. Han måtte også ”ta en runde” med seg selv. Det er underlig hvordan ting skjer!

 

 

Hør om julebarnet.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.