NRK Meny
Normal

Ingen lyst lenger

Om man blir avvist gang på gang kan man etterhvert miste lysten på sin partner.

Par (Illustrasjonsfoto)
Foto: BananaStock

 

Spørsmål

Jeg lever i et stabilt og godt ekteskap med mann og barn. Vi har i flere år hatt en travel hverdag preget av mye reising, og det meste av hjemmearbeidet har falt på meg. Samtidig har det ført til alt for lite sex etter min mening. Han har vært mye borte, og når han har vært hjemme har han enten vært for trøtt, jobbet ved PC-en eller sett på TV.

Mitt problem er at jeg nå, etter så mange skuffelser, rett og slett ikke har lyst på ham lenger.

Jeg kan fantasere og onanere og har ikke problemer med å ha lyst eller få orgasme, men jeg har altså ikke lyst på min mann.

Jeg føler heller ikke noe spesielt når han kysser meg. Jeg må innrømme at den siste tiden er det han som har tatt initiativet, og det er ikke så lett å fortelle at jeg ikke har lyst på han lenger. Har du noen gode råd?

Margrete svarer

Par
Foto: ScanStockPhoto

Ja, dere må snakke sammen! Når man har vært sammen en stund tenner man ikke på hverandre like raskt som før. I begynnelsen av et parforhold kan man både være trøtte og uopplagte og likevel ha sex. Dette endrer seg noe for de fleste par som har levd sammen en stund.

Om man blir avvist gang på gang blir mange lei og mister lysten på sin partner. Dette er noe man virkelig er nødt til å snakke sammen om. Kanskje du kan invitere ham ut, foreslå å gå en tur eller gjøre noe sammen slik at dere kan få vært litt alene og snakke sammen om hvordan dere har det.

Det er viktig at du forteller ham at alle avvisningene og hans manglende seksuelle interesse for deg, gradvis har ført til at du har mistet lysten på ham.

Han må på nytt vise deg interesse, sette av tid til dere og gjøre seg til for deg for at din lyst skal vekkes. Og du må fortelle ham hva du liker, slik at han kan gi deg den oppmerksomheten.

Om du ennå har rester av positive følelser for ham så kan dere sannsynligvis, med innsats fra dere begge, finne sammen igjen. Dette begynner med god kommunikasjon!

Og jeg råder alltid dem som kommer til samtaler hos meg om å ikke la soverommet bli til en diskusjons- og kranglearena. Ta diskusjoner og høylytte samtaler i et annet rom eller ute i naturen.

Lykke til!

Hilsen 
Margrete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning

 

LES OGSÅ: Lite sex? Få hjelp her!

LES OGSÅ: Hvorfor har vi sex?

 

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER

 

 

 

 

 

 

 

 

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.