I toppform til bryllupet

På sankthansaften ble Bedre Puls-paret Elin Kruger og Åsmund Bernås smidd i hymens lenker. Spreke, slanke og nydelige, akkurat slik de hadde håpet da de meldte seg på til treningsprogrammet i fjor høst.

Bedre Puls-paret Elin Kruger og Åsmund Bernås giftet seg på selveste sankthansaften.

Bedre Puls-paret Elin Kruger og Åsmund Bernås giftet seg på selveste sankthansaften.

Foto: Ronald Hole / NRK

 

Bedre Pulserne - yngre og lettere

Både Åsmund og Elin kom i kjempeform i løpet av det fire måneder lange treningsprogrammet. Her i lilla t-skjorter.

Foto: NRK

- Jeg følte meg som en prinsesse, akkurat som jeg ville føle meg og hadde håpet på, forteller Elin.

- Det er jo en dag for resten av livet, så det er viktig å kunne føle seg bra når du er der tilføyer Åsmund.

Men for begge to var det ikke det å å være tynn eller slank som var det viktige, men hvordan man har det inni seg,. Det å klare å nå et mål man har satt seg.

- Selvfølelsen

- For meg handlet det først og fremst om selvfølelsen. Det å føle at du har fått til noe, og å være fornøyd med med seg selv når du går en så viktig dag i møte, sier Elin.

Åsmund har fremdeles bildet av Elin som skrider opp kirkegulvet arm i arm med pappa Karl Martin, og med barna Martin og Mattis gående stolte foran mamma, spikret på netthinnen.

- Det var det sterkeste øyeblikket, sier Åsmund. Etter det satt jeg vel for det meste og smilte fra øre til øre.

Mye godteri

Veien fram har vært slitsom, men utrolig morsom synes de begge.

Bedre Puls-paret Elin Kruger og Åsmund Bernås.

Bedre Puls-paret Elin Kruger og Åsmund Bernås gikk ned nesten 30 kilo til sammen, og har fått mye mer overskudd til å leke med barna.

Foto: Ronald Hole / NRK

Før nyttår levde de stillesittende liv, og fikk i seg utrolige mengder med søtsaker mens de koste seg på sofaen om kveldene.

Den fysiske formen gjorde all aktivitet til et ork. Men fra å veie nesten 100 kilo hver, klarte Elin og Åsmund i løpet av månedenen fra januar til mai å miste hele 29 kilo til sammen, og og begge krympet om lag 15 cm rundt livet.

Men det aller viktigste er likevel at den fysiske formen har blitt bedre, og at dagene er fylt mer mer energi og liv.

Overskudd til lek

- Jeg håper jo at endringene vi har gjort fører til at vi får 10 år ekstra sammen, vi to, og ikke minst sammen med barna sier Elin.

- Og at vi orker å gjøre ting sammen med barna i stedet for å bare sitte der og bli andpusten og sliten. Det gir mer livsglede og barna får mer glede av at de har foreldre som faktsik kan være med på ting, legger Åsmund til.

Begge er takknemlige overfor hverandre for at de satset på livstilsendring sammen.

Bedre Puls-paret Elin Kruger og Åsmund Bernås.

- Jeg håper jo at endringene vi har gjort fører til at vi får 10 år ekstra sammen, vi to, og ikke minst sammen med barna sier Elin.

Foto: Ronald Hole / NRK

- Når en legger seg litt nedpå og ikke orker mer, eller har lyst til å bare stupe i godteriskålen, så er det alltid en av oss som er sterkere enn den andre og som da klarer å dra den andre opp og passe på. Det er kjempeviktig, sier Elin.

Begge håper livstilen har endret seg for godt. Nå er trening en del av ukeplanen. Elin spiller fotball hver søndag, Åsmund på onsdager, og de trener styrke sammen hjemme en gang i uken. Kostholdet har endret seg, og søtsuget er ikke like stort som før.

Lite godteri

- Vi tenker mer på hva vi putter i oss en tidligere, men det er ikke den dårlige samvittigheten som med slankekurer, sier Elin.

Bryllupet var en god motivator for å klare å fortsette i tunge stunder, men begge er innstilt på at livstilen er endret for godt

- Dette er jo noe vi skal fortsette med resten av livet, men jeg føler at vi har kommet langt på kort tid .Vi har det bedre sammen nå, sier Elin, og gløtter bort på ektemannen.

– Litt lite godteri, men ellers har vi det veldig bra, flirer Åsmund.

Les også: Gikk ned 50 kilo og 50 år  og Torunn løp mila

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.