En britisk forsker mener mikrobølgeovnen har gitt fedme-epedemien en kickstart.
Rask mat
- Fedme-statistikken begynte å stige like etter 1984, og det var på det tidspunktet mikrobølgeoven ble vanlig kjøkkeninvetar hos folk flest, sier professor Jane Wardle ved University College London til
.Fedme-epidimien startet mellom 1984 og 1987.
- Vi har sett på endringene i kosthold og aktiviteter. En av de store tingene som skjedde i dette tidsrommet, var at man på grunn av mikrobølgeovnen nå kunne lage et raskt måltid, sier hun.
Ferdigmat i butikkene
Det var også på midten av 1980-tallet at ferdigmaten, som ofte inneholder mye fett og kalorier, ble vanlig i matbutikkene.
I 1980 var åtte prosent av kvinnene og seks prosent av mennene i Storbritannia overvektige.
I 2004 var situasjonen en helt annen, for da var 24 prosent av hele befolkningen overvektige.
Fedme-eksperter mener utviklingen skyldes et kosthold med høyt fettinnhold, samtidig som folk er mindre fysisk aktive enn de var før.
FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK
.