Hopp til innhold

Hva vet du om proteiner?

Proteiner fins i alle levende organismer, og er en av forutsetningene for alt liv. Det visste du kanskje, men hvor mye vet du egentlig om proteiner?

Det finnes mange ulike typer proteiner med mange ulike oppgaver, og det er ikke lett å ha den helt store oversikten over proteinenes verden.

For å teste din kunnskap om proteiner, har vi alliert oss med høgskolelektor Sissel Eeg-Larsen ved Sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Oslo. Hun har lagd noen spørsmål om proteiner som hun har testet sine elever på – og som du nå kan teste deg på her!

Lykke til!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

 

 

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)