NRK Meny
Normal

Hva vet du om proteiner?

Proteiner fins i alle levende organismer, og er en av forutsetningene for alt liv. Det visste du kanskje, men hvor mye vet du egentlig om proteiner?

Det finnes mange ulike typer proteiner med mange ulike oppgaver, og det er ikke lett å ha den helt store oversikten over proteinenes verden.

For å teste din kunnskap om proteiner, har vi alliert oss med høgskolelektor Sissel Eeg-Larsen ved Sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Oslo. Hun har lagd noen spørsmål om proteiner som hun har testet sine elever på – og som du nå kan teste deg på her!

Lykke til!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

 

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.