NRK Meny
Normal

Hus billigere enn garasjeplass

Sjekk hvor i landet du kan kjøpe syv boliger som alle koster under 150.000 kroner. Til sammenlikning får du en garasjeplass for 140.000 kroner i Oslo.

Hus til 150.000

Halvparten av en landbrukseiendom i Troms med våningshus, fjøs, stabbur og jordvei selges til 150.000 kroner.

Foto: Finn

Les også: Gir bort huset sitt

Drømmer du om et hus på landet? Her er syv bolighus til under 150.000 kroner.

Mange av dem krever oppussing både utvendig og innvendig, men når huset bare koster 150.000 kroner har man råd til å bruke minst det dobbelte på å pusse opp.

Til sammenligning får du en garasjeplass til en liten el-bil for samme pris på Grønland i Oslo sentrum.

Dreyer

Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF)

Foto: Karina Jørgensen

- Det er ikke unormalt at garasjeplasser i Oslo sentrum går for den prisen. Alt har med etterspørsel å gjøre, sier Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Har du sett noen spesielle boligannonser vi bør ta en titt på? Send oss en e-post!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Må pusses opp

Rindal i Møre og Romsdal kan du for 120.000 kroner få et brunt hus fra 1920 med 155 kvadratmeters bruksareal. Tomten er på nesten 2,5 mål, og du må nok beregne en del kroner i oppussing både utvendig og innvendig.

Senja i Troms må du litt opp i pris. En hvit enebolig med tre soverom er til salgs for 150.000 kroner. Tomten er på 476 kvadratmeter og husets primærrom er på 95 kvadratmeter.

Boligen er dessverre svært slitt, og det står i annonsen at betydelige omkostninger må påregnes.

Les også: Mange kjøper bolig over evne

Rett ved vannet

Hus med naust

Hus med naust i vannkanten.

Foto: Faksimile fra Finn-annonsen

På Torsken i Troms, nærmere bestemt Gryllejord , får du et lite hus ved vannet til 120.000 kroner. Eneboligen ble bygget i 1954 og har en tomt på 500 kvadratmeter. Huset har et primærrom på118 kvadratmeter, garasje og et lite naust helt nede i vannkanten.

Gamvik i Finnmark kan du også kjøpe deg en enebolig ved vannet. Det røde huset fra 1954 kan bli ditt for 125.000 kroner, og er 80 kvadratmeter stort. Tomta er på 816 kvadratmeter og ligger rett ved både turterreng og fiskemuligheter.

Les også: Slik måler du opp boligen din

Fått bud på 25.000

Selv om det i Finnannonsen står at husets prisantydning er på 140.000 kroner, er det mulig du kan få boligen på Lenvik i Troms mye billigere.

Et bud på 25.000 kroner er mottatt. Byr du høyere?

Huset har tre soverom og ble bygget i 1950.

Også eneboligen på Gryllefjord har mottatt et bud.

Rosa kjøkken

Rosa kjøkken er det ikke alle som har. Her fra Gryllefjord.

Foto: Faksimile fra Finn-annonsen

Byr du høyere enn 30.000 kroner kan huset på Torsken i Troms bli ditt, selv om prisantydningen egentlig er 150.000 kroner.

Trives du med rosa kjøkken og turkist soverom, er dette boligen for deg.

Les også: Stavangers dyreste bolig

Restaureringsobjekt

Er du ute etter en halvpart av en landbrukseiendom med våningshus, fjøs, stabbur og jordvei, er det hvite huset på Ånstad i Troms stedet for deg.

Prisantydning er 150.000 kroner, men siden det betegnes som et restaureringsobjekt bør du søke om et noe høyere lån.

Huset har 120 kvadratmeter primærrom og ble bygget i 1946.

- Prisen er knyttet til at det er en andel av en eiendom som selges. Det gjenspeiler ikke prisnivået i området, men er en lav pris for et spesielt område, sier Advokat Steinar Fagerholt, som selger eiendommen, til NRK.no.

Dreyer fra NEF kjenner ikke til prisnivået i disse områdene, men synes likevel 150.000 er en lav pris for en enebolig.

- Finner du boliger for den prisen har det med hvor mange som kan tenke seg å bo der å gjøre. Det er mange steder i Norge som opplever stor fraflytting, og det medfører store utfordringer for boligmarkedet, forklarer han.

Les også: Bruker du nok tid på visning?

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.