NRK Meny
Normal

Kan ses fra verdensrommet

En familie i England sier hunden deres er så stor at den kan ses fra verdensrommet.

Hund

Illustrasjonsfoto.

Foto: MARTIN MEISSNER / AP

Den kinesiske mur og dikene i Nederland skal være menneskeskapte konstruksjoner som kan ses fra månen. Nå har en engelsk familie sett sin velfødde hund fra samme vinkel.

Hunden Boris bor på et familedrevet hotel i Bournemouth, Dorset. Der får den godt med mat, skriver avisen Mirror.

Spiser full engelsk frokost

Mens gjennomsnittlige hunder av slaget bullmastiff veier opp til 60 kg har Boris fått fråtse i seg full engelsk frokost hver eneste dag. Nå veier han 90 kg og kan ses fra verdensrommet takket været hotelgjestene.

- Gjestene slenger restene sine til ham, det elsker han, sier Fran Milner og forteller hvordan de oppdaget at Boris har noe til felles med den kinesiske mur og dikene i Nederland.

Ligger på hagens mest solfylte punkt

- Min svigerbror var på internett og så på satelittbilder av stedet vårt. Han zoomet inn litt og oppdaget en stor brun klump foran soluret vårt. Da forstod han at det var Boris på sitt favorittsted, forteller Milner.

Satelittene som knipser bildene til Google sine kart fanget altså Boris der han slappet av på hagens mest solfylte flekk.

For ordens skyld opplyser Mirror at satelittene Google bruker til å ta bilder av jorda med har en rekkevidde på 700 kilometer.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.