Hopp til innhold

Høyt blodtrykk på flyreise

Dersom man behandles for høyt blodtrykk og trykket er er under kontroll, er det ikke farlig å fly.

SAS-fly
Foto: Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / Scanpix

 

Spørsmål

Hei Jørgen. Jeg lurer på om det kan være farlig å dra på en lengre flyreise med forhøyet blodtrykk? Hilsen reiseglad.

Jørgen svarer

Hei reiseglad. Det er risikofylt og ha for høyt blodtrykk over tid. Det gir en helt tydelig øket risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Dersom man får behandling og trykket er under kontroll, noe som det absolutt bør være, så er det ikke farlig å fly. Men om blodtrykket er høyt og ubehandlet er det en tilleggsrisiko å reise med fly.

Å fly er en belastning på systemet vårt både emosjonelt og fysisk, og om man da har høyt blodtrykk i tillegg vil det altså øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Gå til legen din og få kontroll med blodtrykket ditt og så - god tur!

Hilsen
Jørgen Skavlan
Spesialist i allmennmedisn

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)