NRK Meny
Normal

Homeopati mot «låste tanker»

Tanker påvirkes blant annet av energibalansen i kroppen, og både akupunktur og homeopati kan være effektivt dersom man har en ubalanse.

Fortvilelse
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

 

Spørsmål

Hei Siri. Jeg opplever at jeg har kjørt meg fast i et «gammelt spor» som gjør at gamle tankemønstre og verdier dominerer mer enn jeg er glad for. Har hørt at andre har fått hjelp av alternativ medisin for lignende plager. Kan homeopati være til hjelp for min situasjon?

Siri svarer

Hei. Tanker er resultat av elektriske og kjemiske koblinger i hjernen. Derfor lar de seg påvirke kjemisk (av medisiner og mat), men også energetisk - det vil si ved hjelp av for eksempel akupunktur, homeopati eller annen «energibehandling».

Dersom dine tankemønstre er av kjemisk karakter (for eksempel at du reagerer på melkeproteiner) vil det hjelpe deg å legge om kostholdet, og homeopati vil bare gi midlertidig effekt.

Men dersom du har energiubalanse kan homeopati være helt utrolig effektivt. Det har jeg mange eksempler på. Så du trenger hjelp til å sortere dette fra hverandre, helst hos en terapeut som kan begge deler.

Hilsen
Siri Aabel
Lege og homeopat 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.